La Fundació Salut Empordà (FSE) ha recaptat 519 euros per La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties minoritàries. Aquests diners s'han recollit gràcies a l'activitat adreçada tant al personal com als usuaris dels tres centres de la Fundació que portava per títol "Fotografia't amb La Marató", i que ha tingut lloc aquest dilluns i dimarts. Fent un donatiu mínim de 2 euros tothom qui ho volia es podia fer una fotografia divertida individualment o en grup.

D'altra banda, com ja és habitual, la FSE participa en les xerrades divulgatives que s'ofereixen durant els mesos d'octubre, novembre i desembre per donar a conèixer la temàtica que tracta La Marató. En aquesta ocasió, una quinzena de professionals sanitaris - metges i infermeres- oferiran 97 xerrades en centres educatius, equipaments culturals i centres cívics de l'Alt Empordà.

La 28ena edició de La Marató de TV3 serà el diumenge 15 de desembre sota el lema "Minories que fan una majoria". Enguany es dedica a donar a conèixer les malalties minoritàries, que són aquelles poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Són un grup molt ampli i divers de patologies (entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques) que tenen com a denominador comú la baixa incidència. Entre un 6 % i un 8 % de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de 400.000 a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós.