31 de octubre de 2018
31.10.2018
Figueres

La Coordinadora Catalana de Fundacions distingeix la Fundació Salut Empordà

La institució hospitalària està datada del 1313 i és una de les vuit fundacions associades amb més de 500 anys d´història

31.10.2018 | 09:06
El lliurament de distincions presidit per la consellera Ester Capella.

La Coordinadora Catalana de Fundacions, en l´acte de celebració del seu 40 aniversari, ha distingit la Fundació Salut Empordà (Figueres, 1313) com a una de les vuit fundacions associades amb més de 500 anys d´història. A l´acte hi va assistir la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

Les altres entitats que també han estat reconegudes son la Fundació Hospital de Sant Celoni, creada l´any 1170, Fundació Sant Andreu Salut de Manresa (1260), Fundació Hospital Sant Joan Baptista (Sitges. 1324), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (1328), Fundació Residència Santa Susanna (Caldes de Montbui. 1386), Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona. 1401) i Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona. 1464).

El director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, destaca la importància de les fundacions "un tipus d´organització sense ànim de lucre que porta intrínsecs uns valors clars de compromís social i entrega personal. Un projecte autònom, amb vida pròpia, i un altíssim grau de consens social i capacitat d´adaptació per afrontar els reptes canviants".

Les organitzacions guardonades van néixer a l´Edat Mitjana, en un context de misèria i insalubritat, per atendre la població més desvalguda. Nobles, clergues i ciutadans van esdevenir els primers patrons de les fundacions a Catalunya. Unes institucions socials que han evolucionat amb el temps tant pel que fa a la població beneficiària, com en els objectius i els models de gestió. Avui en dia son complexes hospitalaris o sociosanitaris amb equipaments d´última generació i amb una atenció professional que els converteix en centres de referència.

Les fundacions són entitats sense afany de lucre, creades amb la finalitat de prestar un servei a la societat. Estan sotmeses al règim de transparència i bon govern segons la legislació més recent. Actualment hi ha unes 2.500 fundacions a Catalunya segons l´últim cens del registre depenent del Departament de Justícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook