Opinió

Resposta a Mohamed El Amrani

"Una vegada més, Moha, escrius articles relacionats amb Roses on denotes clarament la teva manca d’informació i un menyspreu constant a la feina que es fa des de l’Ajuntament"

Francesc Giner

Francesc Giner

Una vegada més, Moha, escrius articles relacionats amb Roses on denotes clarament la teva manca d’informació i un menyspreu constant a la feina que es fa des de l’Ajuntament. No crec que ho facis amb mala intenció, el qual encara és més greu, ja que si una de les teves feines és ser articulista, el mínim que pots fer és informar-te de primera mà a l’hora d’escriure i donar el teu punt de vista del que es fa o no es fa a Roses.

Si tinguessis una mica d’interès per allò que passa a Roses i concretament amb el tema del qual tu parles tan alegrement, sabries que a l’inici de l’anterior legislatura, en acabar la seva tasca l’associació Amics dels animals de Roses, es va treballar per legalitzar una altra associació nova, Entre Pèls, que va engegar altruistament una ciutadana de Roses. En aquell moment la regidoria de Medi Ambient va aconseguir doblar la subvenció que rebia l’anterior entitat, passant de 5.000 € a 10.000 €. També a petició de diferents «alimentadores» es van anar col·locant tot un seguit de gateres per diferents indrets del poble, Canyelles, Sta. Margarida, Mas Matas, Mas Oliva, plaça del teatre, etc. Per tal de tenir punts controlats per poder portar a terme el mètode CES (Captura, Esterilització i Solta). Val a dir que les setmanes vinents està previst instal·lar-ne dues més.

"Tornes a reincidir en faltar a la veritat quan dius que per l’ajuntament els animals no són ni han estat una prioritat"

Em consta que s’està treballant actualment per la contractació d’una empresa empordanesa per practicar l’esterilització dels gats ferals del nostre municipi periòdicament. Un nou conveni regularà la feina que ha de fer la protectora d’animals de Figueres amb relació a la seva tasca amb els gats ferals a Roses, ja que anteriorment només hi entraven els gossos i mentre s’està a l’espera de la construcció del nou refugi comarcal per animals que es farà a Pedret i Marzà.

T’explico tot això perquè si bé és veritat que hi ha molta feina a fer en relació amb aquest tema i que la major part d’aquesta, la realitzen un bon nombre de ciutadanes de Roses, les alimentadores, com es coneixen popularment, també és cert que la seva relació amb l’Ajuntament, els últims quatre anys es va accentuar i que arran d’aquesta nova llei de protecció d’animals i amb això sí que et dono la raó, l’administració municipal, s’ha de posar les piles per aconseguir tenir tota la població de gats ferals controlada, que, al cap i a la fi, i a parer meu, aquest ha de ser el seu principal objectiu.

Per tant, tornes a reincidir en faltar a la veritat quan dius que per l’ajuntament els animals no són ni han estat una prioritat. Penso que t’ho haig de dir per què quan una persona té l’oportunitat d’adreçar-se als ciutadans pels mitjans d’informació ho ha de fer amb rigorositat i professionalitat.