La sèrie documental 800 metros, que dissecciona els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils ja té marcada l’agenda de la seva distribució a Espanya. L’obra, dirigida per Elías León Siminiani i produïda per Ramón Campos, de Bambú Producciones, s'ha presentat a la 25a edició del Festival de Màlaga i arribarà a la plataforma aquest divendres 25 de març.

800 metros és fruit d’una investigació periodística de la mà de la figuerenca Anna Teixidor, Nacho Carretero i Jesús García. El resultat arriba després de més d’un any de treball conjunt, prop de 200 hores de gravació, més de 80 entrevistes i nombroses fonts bibliogràfiques, entre les quals és clau el llibre de Teixidor: Sense por de morir. Els silencis del 17-A.

La docusèrie reflexiona sobre per què uns joves presumptament integrats decideixen morir matant en els atemptats gihadistes. El treball reconstrueix els fets amb material audiovisual inèdit, testimonis d’investigadors i experts, i supervivents i persones de l’entorn pròxim dels terroristes.