RTVE Catalunya va estrenar dimarts passat a La 2 la docusèrie de cultura i divulgació Perduts en el temps, dirigida per David Fernández de Castro i presentada per Bruno Oro. Un programa que descobreix indrets abandonats de Catalunya que amaguen històries fascinants. A través de diferents testimonis es coneixen el seu passat esplendorós que, per diferents motius, ha caigut en l'oblit.

Cada episodi està dedicat a un tema i a una o diverses localitzacions diferents. Bruno Oro, fent d'arqueòleg, reprodueix la història dels llocs escollits i les circumstàncies que van marcar el seu auge i decadència. Ho fa visitant els llocs, buscant fotografies i documents de com eren en la seva època de màxima esplendor, parlant amb veïns, membres de les antigues famílies que hi havien viscut i historiadors locals.

El primer capítol: La batalla més cruenta

En Bruno Oro visita a la Terra Alta alguns escenaris de la Batalla de l'Ebre. Allà s'implica amb un grup de recreació històrica, descobreix la punyent història dels nois de la lleva del biberó i parla amb la Josefa Roselló, una supervivent del bombardeig del Poble vell de Corbera d'Ebre que va quedar abandonat.

Al programa hi participaran Óscar Suárez i Carles Gómez, president i membre, respectivament, de l'Associació Voluntaris de Fayón; Víctor Amela, periodista i escriptor, i Josep Sánchez, historiador.