Des que esclatés l'huracà mediàtic per la ruptura de Paula Echevarría i David Bustamante, el cantant -a diferència de la que va ser la seva dona- ha romàs en silenci, limitant les seves aparicions públiques únicament a l'escenari.

No obstant això, Risto Mejide ha aconseguit que el cantàbric reaparegui en un plató de televisió i trenqui el seu silenci.

David va aparèixer en el plató de ‘All You Need Is Love... o No’ amb l'única intenció de promocionar el seu últim treball, però complint amb la fama que li precedeix Risto va aconseguir posar-li contra les cordes.

Després de rebre amb timidesa l'aplaudiment del públic i presentar en exclusiva ‘Me lo pide el alma,’ el presentador va donar pas al ‘RistoTest’, aconseguint les primeres declaracions del cantant sobre la seva crisi.

La secció consisteix en llançar-se preguntes mútuament i trencar el silenci abans que passin deu segons per poder preguntar el contrari.

El polèmic presentador va començar a destall amb la seva primera pregunta: "Alguna vegada has tingut el cor tan malalament que no t'ha vingut de gust sortir a cantar?", el cantant confessant-se va reconèixer: "Moltes vegades, no som robots, moltíssimes vegades". No obstant això a la resta de les preguntes li va costar molt més buscar una resposta. Després de confessar que sempre ha plorat de debò, va arribar la pregunta que tot el públic esperava.

Risto vaticinava: "Això ja no és un joc" i, tendint una mà al convidat, ha defensat: "Em molesta profundament quan els mitjans de comunicació ens fixem només en el principi o final de les relacions i no respectem que el que passa al mig és únic de les persones que ho estan vivint. Des d'aquí tot el meu suport a tu i a Paula, us estimo molt als dos", no obstant això just després que es donessin les mans va tornar a la batalla i li va increpar: "Com David Bustamante afronta una ruptura?".

Visiblement incòmode el cantant va guardar silenci per després comentar: "No parlaré ni per bé ni per malament perquè mai estaria en televisió si no és pels mèrits propis de treballar", una resposta taxativa que descobria que David no estava per la intenció d'esmentar a Paula i molt menys parlar de la situació que travessen.

Però Risto no perdia l'esperança i va intentar donar un gir a la situació, preguntant per la seva manera de viure l'amor, al que el cantant va intentar sortir al pas responent: "Amb afecte, admiració, passió i quan l'amor és de debò mai hi ha un final".

Quan semblava que la seva resposta havia arribat al final, David li va dedicar unes emotives paraules a la seva filla Daniella: "Afegiré abans de canviar el rumb una cosa i ho entendràs i no és demagògia. S'aprèn a estimar quan ets pare i el meu amor veritable i que mai va a canviar va néixer el 2006. No saps el que és l'amor fins que no ets pare. Quan ets pare als homes ens passa una cosa molt curiosa perquè no tenim aquests 9 mesos per acostumar-nos però te la presenten i als segons ja donaries la vida per aquesta persona i l'amor és això, ser 'papa'".

Encara que Risto aplaudia la seva resposta, va intentar lluitar per tornar al tema que Bustamante volia evitar: "Tornant al desamor, créixer és aprendre a acomiadar-se, no?" al que el cantant, cada vegada més incòmode va respondre taxatiu: "Sí és de debò no hi ha comiats, canvien les rutines però no hi ha comiats".

El cantant va posar exemple amb amics o familiars al que David Guapo va respondre: "Sí, però la parella és ja una altra cosa" i, defensant-se amb dissimul de les acusacions que han caigut sobre la seva persona durant els últims mesos, va sentenciar: "Mira Guapo una cosa és la passió i una altra un sentiment real, que és el que mai mor si tu no has fet mal a l'altra persona".

Una aparició estel·lar en televisió que ha servit per conèixer les primeres paraules de Bustamante després que la polèmica s'apoderés de la seva vida. No obstant, lluny de defensar la seva versió, el cantant ha jugat amb el silenci i lleugers dards, una actitut molt similar a la de Paula Echevarría.