Aquest diumenge 21, a les 22.30, a TV3, 'Arrelats' oferirà un resum amb els moments més destacats dels dotze programes, en què Ernest Folch ha descobert personatges que han nascut a diferents indrets d'Espanya i han arrelat a Catalunya, des d'on s'han projectat públicament arreu del món.

L'actriu Mònica López, el dissenyador Javier Mariscal, l'alpinista Edurne Pasaban i el científic Mateo Valero són alguns dels protagonistes, capdavanters en el seu àmbit professional, amb els quals el programa ha viatjat per conèixer els seus orígens i la trajectòria vital fins arribar a l'actualitat.

En el primer capítol, el conductor del programa, Ernest Folch, va acompanyar l'actriu Mònica López, que es va fer popular amb el seu personatge a la sèrie 'Nissaga de poder' i s'ha guanyat el reconeixement al món del teatre.

Amb ella, el programa va viatjar a Gran Canària, per retrobar-se amb les seves arrels, que passen per Sud-àfrica, Andalusia i Catalunya. En un altre episodi d''Arrelats', Javier Mariscal va anar fins a l'origen del color i l'alegria que apareixen als seus dissenys. Al seu costat, Folch va descobrir què el va fer marxar de la seva València natal per instal·lar-se a Barcelona, on va triomfar gràcies a la seva originalitat com a dissenyador.

Acompanyada per Ernest Folch, l'alpinista Edurne Pasaban va tornar a Tolosa, va coronar el cim d'un pic i va reflexionar sobre la seva vida a la muntanya. L'escriptor Javier Cercas va explicar el viatge vital que va fer de Càceres a Girona amb la seva família per buscar una vida millor.

En un altre capítol, el programa va seguir els passos del pare Manel fins a Víznar, el poble granadí on van viure els seus pares i on va ser afusellat Federico García Lorca. I també va mostrar l'exitosa carrera professional en el món de la moda de Margarita Nuez, que manté les arrels aragoneses, tot i que no sap qui seria sense Catalunya.

El fundador de la cooperativa La Fageda, Cristòbal Colón; el creador del supercomputador MareNostrum, Mateo Valero; el fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera; l'escriptora Alícia Giménez Bartlett, l'advocada María José Varela i el creador de vins Álvaro Palacios són altres personatges que han mostrat els seus orígens i han reflexionat sobre la seva vida i la seva identitat al programa.