Senzilles proves d'habilitat que el concursant haurà de realitzar satisfactòriament... ficat dins d'un enorme cub. Així de fàcil i complicada a la vegada és la dinàmica de 'The Cube', nou concurs d'origen britànic que saltarà a Cuatro el proper mes de gener.

Mediaset Espanya continua la seva aposta pel gènere dels concursos, que tan bon resultat està donant a Antena 3, després del seu reeixit format 'Uno para ganar, molt semblant a la nova adquisició, i el seu acabat d'estrenar 'Salta a la vista' , tots dos emesos també a Cuatro.

Ara, amb el nou any, segons ha avançat Television Business International, Europroducciones realitzarà l'adaptació d'aquest format de la televisió britànica ITV amb seixanta lliuraments que saltaran diàriament a la cadena en una franja encara per determinar.

La mecànica d'aquest 'game show', guanyador d'un premi BAFTA, és molt senzilla. Els participants del concurs compten amb un total de set vides que podran anar consumint, si ho necessiten, a mesura que superen proves fins a aconseguir un pot d'uns 250.000 euros aproximadament.

Durant el transcurs de 'The Cube', format que s'ha exportat també a altres països, els concursants poden plantar-se, però si es queden sense vides en intentar superar un joc perdran els diners que portin acumulats fins a aquest moment.

I tot això, per descomptat, sense poder sortir de l'enorme cub hermètic en què es troben reclosos i des del qual amb prou feines podran escoltar els crits d'ànim del públic.