D´anònima a famosa i d'incansable treballadora a finalment guanyadora. María José Fernández ha guanyat 'Supervivientes: Perdidos a Nicaragua' després d'imposar-se en una apurada votació amb Deborah Arenas, l'altra finalista del reality juntament amb Javier Parrado 'Parri', que es va emportar el tercer lloc.

La taxadora de joies basca, inclosa en el grup dels supervivents anònims, ja va anunciar al començament del concurs que anava per guanyar els 200.000 euros i per sentir les mels de l'èxit. I per això no va dubtar a erigir-se com la mare del grup, de manera que organitzava els torns de menjar i intentava controlar tot el que passava.

Però el seu camí cap a l'èxit no va ser gens fàcil i d'això es van encarregar Bea 'La Legionaria' i Rafa Mora. La primera gairebé aconsegueix que 'Marija' abandonés el concurs després de les agressives discussions per la vigilància del foc. Al final, la basca va aconseguir aguantar tot i arribar a demanar la intervenció del programa. No menys intensa va ser la polèmica amb el musculós noi de 'Mujeres y hombres y viceversa'.

Malgrat tot, a part del premi, María José es porta de Nicaragua un fill a més d'un veritable amic. I és que 'Parri' va ser el gran suport de la taxadora en els mals moments, en l'adversitat, i això l'ha valorat molt la guanyadora.