L'herència del Bulli col·loca el Disfrutar com el millor restaurant d'Europa i segon del món

L'herència del Bulli col·loca el Disfrutar com el millor restaurant d'Europa i segon del món

Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro

Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro

Central (Lima) es va coronar aquest dimats al vespre com el millor restaurant del món durant una gala celebrada a València. El restaurant succeeix en el tron al Geranium (Copenhaguen), que va ser triat el número u l'any passat. Completen el podi de la llista de The World's 50 Best Resturants 2023 el barceloní Disfrutar (segon) i el madrileny Diverxo (tercer). D'aquesta manera, el xef de Roses Mateu Casañas, impulsor del Disfrutar juntament amb el seus antic companya al Bulli de Cala Montjoi Oriol Castro i Eduard Xatruch, es queda a les portes de l'Olimp de la cuina mundial.

Les travesses no s'acabaven de posar d'acord. Unes apuntaven a Central, que havia quedat segon en 2022; unes altres, asseguraven que el 'number one' seria per al projecte que comparteixen a Barcelona d'Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, perquè havia estat tercer i compta amb l'aval de dues estrelles en la guia Michelin 2023. Algunes més deien que seria per al 'triestrellado' Diverxo, que l'any passat va ser quart i que lidera un xef, David Muñoz, que havia estat guardonat com a millor cuiner del món per segona vegada consecutiva.

Al final, ha guanyat l'establiment de Lima, que l'any passat havia estat segon, mentre que el català es queda a un sol esglaó del cel al català (l'any passat havia estat tercer) i el madrileny també ascendeix una posició i aconsegueix el bronze.

Els deu millors restaurants del món:

  1.  Central (Lima)
  2.   Disfrutar (Barcelona)
  3.   Diverxo (Madrid)
  4.   Asador Etxebarri (Axpe)
  5.   Alchemist (Copenhague)
  6.   Maido (Lima)
  7.   Lido 84 (Gardone Riviera)
  8.   Atomix (Nova York)
  9.   Quintonil (Mèxic)
  10.   Table by Bruno Verjus (París)
  11.   Trèsind Studio (Dubai)