El vermut guanya importància a l’Escala

Perris ofereix una nova proposta gastronòmica que trenca amb l’antiga i tradicional cuina dels Pescadors

L’àmplia sala del resturant ha estat reformada i modernitzada.

L’àmplia sala del resturant ha estat reformada i modernitzada. / Basili Gironès

Sara Martínez - CONTINGUT PATROCINAT

On antigament es podia trobar el restaurant Els Pescadors avui hi ha el Perris Vermuteria, un restaurant amb una proposta excepcional. S’han proposat recuperar el tradicional costum del vermut i donar-li la importància que requereix. És la primera vermuteria de l’Escala que ofereix una varietat aproximada de trenta vermuts diferents a la carta, i continuen buscant i formant-se per poder oferir-ne més cada dia.

 Amb grans finestrals que permeten veure la meravellosa cala del Port d’en Perris, la idea és poder acudir-hi per gaudir d’un bon vermut amb vistes i allargar-ho, si es desitja, a un dinar o sopar de qualitat. És un d’aquells restaurants per què et desplaçaries només per gaudir de l’experiència. La propietària del local és la Cinta Gutiérrez, filla dels antics propietaris dels Pescadors i restauradora amb experiència a càrrec de dos negocis més juntament amb el seu marit Jordi Moll. Amb una especial estima pel restaurant, la Cinta ha decidit reformar-lo per tal d’adaptar-lo a les necessitats i les tendències actuals. Tot i això, «hem volgut conservar alguns dels elements decoratius que hi havia, com el terra de gres que ja no es fabrica i que recorda molt a una vermuteria antiga, i les voltes catalanes en els sostres», diu la propietària. D’aquesta forma, renoven tant la decoració com l’oferta gastronòmica, però creen i mantenen viva la connexió generacional entre ambdós restaurants. 

Compta amb amb grans finestrals que permeten veure la cala del Port d’en Perris.

Compta amb amb grans finestrals que permeten veure la cala del Port d’en Perris. / Basili Gironès.

En mans dels seus pares, el menjar que tradicionalment s’ha ofert és el peix i el marisc, però la Cinta ha volgut diferenciar-se pensant en què consumeix la gent avui. «Hem volgut conservar els productes de km 0 com les anxoves de l’Escala, que són un element primordial a la nostra carta, i el suquet que es fa amb la recepta original dels meus pares, però canviant el format», afegeix. Treballen amb producte pròxim i de qualitat i ofereixen una variada carta de peix i carn, a més de les recomanacions diàries. Per tal d’adaptar-se al consumidor, brinden tant una barra de vermut, tapes o plats per picar i compartir com plats individuals. «Enfocats al vermut, hem apostat per les llaunes d’Espinaler, un producte d’aquí i de molta qualitat», destaca la Cinta. 

La cara exterior i l’entrada de la Vermuteria.

La cara exterior i l’entrada de la Vermuteria. / Basili Gironès

Pròximament, s’ha previst afegir una terrassa al restaurant i els propietaris anticipen la creació d’un vermut exclusiu del Perris que estan començant a treballar amb una base de vi blanc. Un producte de marca que sorprendrà els clients i farà que el restaurant destaqui, encara més.