Els Armats de Vila-sacra desfilaran per la festa Sant Blai

Custodiaran les relíquies del Sant Just abans de l’ofici solemne amb acompanyament de la coral

Els Armats, en els 75 anys dels Manaies de Banyoles. | @ARMATSVILASACRA

Els Armats, en els 75 anys dels Manaies de Banyoles. | @ARMATSVILASACRA / REDACCIÓ. VILA-SACRA

Emporda.info

Els integrants del grup d’Armats de Sant Esteve de Vila-sacra participaran aquest diumenge, 4 de febrer, a dos quarts de dotze del migdia, amb una desfilada a la festa del patró del poble, Sant Blai, que se celebra aquest cap de setmana. El paper dels Armats serà el de fer custòdia de les relíquies de Sant Blai just abans de la celebració de l’ofici solemne a l’església parroquial, on els assistents podran gaudir amb l’acompanyament de la coral local, Veus Blanques.

La participació dels Armats no serà l’única que tingui lloc durant la festa major. El dissabte, 3 de febrer, a tres quarts de dotze del migdia, per obrir la festa, el grup de grallers i tabalers de Vila-sacra donaran el tret de sortida a la celebració amb una cercavila pels carrers del poble. Tot seguit, a la plaça de l’Església, els més petits podran gaudir amb una selecció d’inflables i un taller de pintacares. La festa agafarà un vessant més cultural i lúdic a partir de les vuit del vespre quan l’associació teatral 30 de febrer representi la comèdia La recomanada de Mr. Dupont, una obra que van estrenar fa molts anys i que fa pocs mesos es va recuperar al Teatre de Figueres amb molt d’èxit. L’obra s’escenificarà al centre cívic.

Diumenge, després de l’ofici solemne, a partir de la una, l’orquestra Venus interpretarà una sardana vermut a la plaça de l’Església. Ja a dos quarts de sis de la tarda, al mateix centre cívic, aquesta formació serà l’encarregada de tancar la festa major d’hivern amb un concert i un ball. En tots els actes, l’Ajuntament ha previst oferir servei de bar.