El Traster Teatre enceta la festa de la Candelera a Palau-saverdera amb «El sopar dels idiotes»

La festivitat se celebra del 2 al 4 de febrer i inclou un espai de realitat virtual, animació i una excursió a la Creu Blanca

Festa a Palau-saverdera, en una imatge d'arxiu.

Festa a Palau-saverdera, en una imatge d'arxiu. / Ajuntament de Palau-saverdera

Emporda.info

A Palau-saverdera també celebren la Candelera. Ho fan des d’aquest divendres, 2 de febrer, quan la companyia El Traster Teatre de Fontcoberta representarà El sopar dels idiotes. Ho faran al centre cívic, a partir de les nou del vespre. No serà l’única proposta teatral, ja que la companyia La Bèstia Peluda també animarà els més petits, l’endemà, a les cinc de la tarda, amb l’espectacle Els Pànids, que es culminarà amb una xocolatada.

El programa de la Candelera a Palau-saverdera és molt complet i inclou, fins i tot, un espai de realitat virtual amb quatre màquines, dues de les quals serviran de simulació racing. Serà tot el dissabte al matí al centre cívic, però, per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament de forma presencial o trucant a l’Ajuntament.

Ballada de sardanes

L’endemà, diumenge, l’associació excursionista Balcó de l’Empordà ha programat una sortida oberta a tothom a uns dels espais més simbòlics del poble, la Creu Blanca. El lloc de trobada dels participants serà el centre cívic a les nou del matí. Fent-ho a aquesta hora, encara n’hi haurà que tindran temps d’assistir a dos quarts d’una del migdia a la missa orquestrada a l’església. Mitja hora més tard, l’orquestra Costa Brava interpretarà una ballada de sardanes i vermut a la plaça Major. A la tarda, a partir de les quatre, s’ha programat també un partit de futbol que enfrontarà solters contra casats. La festa major de la Candelera es tancarà a partir de les cinc de la tarda amb un concert amb la mateixa orquestra Costa Brava, formació que posarà el segell final amb un ball.