La Dolça Tardor viatja per la música dels anys 60, 70 i 80

La colla de Rosa Maria Malé estrena nou espectacle el proper 3 de desembre al Teatre El Jardí de Figueres

Alguns dels integrants de la colla, en un espectacle. | CEDIDA PER DOLÇA TARDOR

Alguns dels integrants de la colla, en un espectacle. | CEDIDA PER DOLÇA TARDOR / cristina vilà bartis. figueres

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La colla Dolça Tardor, creada per Rosa Maria Malé i dirigida i coordinada des de fa uns anys per la seva filla Ita Custey, torna a l’acció estrenant un nou espectacle el diumenge 3 de desembre al Teatre El Jardí de Figueres. Sota el títol 60, 70, 80... hi tornem?, la companyia proposa al seu públic un viatge fascinant per una etapa tan llarga i rica dins el món de la música. El muntatge, que s’avança, per primer cop, a les 5 de tarda, el duran a escena una quarantena d’artistes, des d’una nena de 2 anys fins a 86, la més longeva. Entre ells hi ha famílies senceres, als quals els uneix les ganes de divertir-se i de transmetre aquest bon ambient a una platea fidel que sempre els han acompanyat. «Tothom pot pujar a l’escenari amb nosaltres, no som grans dansaires, fem espectacle», reconeix Ita Custey.

En aquesta ocasió, 60, 70, 80... hi tornem? engega motors, fins i tot, abans d’aixecar el teló. Així, mitja hora abans, s’ha previst fer una rua, per la Rambla de Figueres, amb tot de Seat 600 –un dels vehicles més populars d’aquells anys– que s’aparcaran just davant l’entrada del Municipal que ja haurà obert les portes per acollir al públic. Ja dins, aquest es trobarà amb un munt de números musicals, bona part dels quals són nous, tot i que també se’n recuperen alguns d’anteriors muntatges, com Tornem als 60, que van tenir molt èxit i que encaixen amb la temàtica ara escollida. Rosa Maria Malé destaca un número dedicat a Locomía que servirà per «lluir un vestuari de cine», un dels elements que, sens dubte, els fan singulars. En aquest sentit, al llarg d’aquests vint-i-dos anys de vida de la colla, la formació ha generat un fons d’armari impressionant. Per aquest espectacle tornen a cenyir-se «a la moda de l’època». Respecte a l’escenografia, la colla ha apostat per deixar l’escenari força net potenciant el cortinatge i la il·luminació disco.

Les entrades per assistir a aquest nou muntatge de la Dolça Tardor, que durarà unes dues hores, ja s’han posat a la venda a través del web de Figueres a Escena, o tots els dijous al mateix teatre, de 19 a 21 hores. El preu, 8 euros.