La Fira de la Magrana de Siurana d’Empordà es fusiona amb la festa major

Dissabte hi haurà una jornada dedicada als infants amb jocs i tallers

S’estrena una caminada nocturna, divendres, i un concurs de balcons

Imatge retrospectiva de la Fira de la Magrana. | FRANCESC AGUILERA

Imatge retrospectiva de la Fira de la Magrana. | FRANCESC AGUILERA / cristina vilà bartis. siurana d’empordà

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

És temps de magranes i de la fira que els veïns de Siurana d’Empordà li dediquen a aquest producte de la terra i local. Enguany l’Ajuntament ha apostat per inserir-la dins una proposta més gran que es fa dissabte, amb motiu de la festa major, dedicada als infants i les famílies: tot un dia d’activitats lúdiques gratuïtes amb jocs gegants, ludoteca, inflables i tallers, així com un passeig amb tractor, a la tarda. Dins aquest context, l’alcalde Pere Costa explica que concentren la venda de magrana en un sol estand, que gestionarà el mateix Ajuntament, i que servirà d’aparador també a altres productes «elaborats i conreats en el mateix poble com olis, vins i formatges».

Aquesta fusió entre festa i fira engega motors, però, el mateix divendres amb l’organització del primer concurs d’engalanar balcons i finestres que, diu l’alcalde, «esperem tingui molt bon resultat i acceptació per part de la gent per donar un caire especial al poble». Aquest mateix dia, a les 8 del vespre, també estrenen una caminada nocturna d’uns quatre quilòmetres per diferents espais de l’entorn del poble. Es tracta d’un passeig pensat per a caminants de totes les edats i es recomana dur calçat adequat i un frontal. L’arribada serà a la plaça on ja estarà tot a punt per gaudir d’un sopar popular amenitzat amb música de trio de versions. Per assistir a aquest àpat de festa major, on es servirà un menú a base d’assortit d’embotits i formatges amb pa amb tomata, vi, aigua, postres i copa de cava, cal reservar abans trucant al 677 446 702. Els adults costa 12 euros i infants fins a 10 anys, 6 euros.

Servei de food truck

Dissabte, dia que tindrà lloc la jornada per als més petits, no faltarà un servei de food truck amb entrepans i creps. A més, a la tarda, hi haurà partit de futbol i, al vespre, a les 8, a la plaça de l’Església, el grup Norai interpretarà un concert d’havaneres amb cremat i galetes per a tots els assistents. Diumenge, la festa major continuarà amb una missa solemne amb acompanyament de la música de gospel del grup Tramunt Cor. Tot seguit, s’oferirà un vermut popular i tindrà lloc l’entrega de premis del primer concurs de balcons. Com tota festa major no faltaran les sardanes. En aquesta ocasió, a càrrec d’una formació altempordanesa, la cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries que oferirà una audició completa a partir de les cinc de la tarda. Per tancar la programació festiva, a les set de la tarda, també s’ha optat per la música, concretament, de Mil·lenium Grup.

L’organització de la festa major i de la fira de la magrana va a càrrec del mateix Ajuntament de Siurana d’Empordà. Per fer-la possible s’ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona. L’alcalde assenyala que la programació recull i materialitza les idees sorgides des de la regidoria de Cultura.