Jordi Sargatal ofereix a Roses una xerrada viatgera sobre Nova Guinea

Té lloc aquest dissabte, 7 d'octubre, al Teatre Municipal amb entrada gratuïta

Jordi Sargatal amb un guia local.

Jordi Sargatal amb un guia local. / Apnae

Emporda.info

Dins del cicle Xerrades Viatgeres dels Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (APNAE), l'ornitòleg i president de l'entitat, Jordi Sargatal, ofereix aquest dissabte a Roses, una conferència sobre un viatge naturalista a Nova Guinea. L'acte, obert a tothom, té lloc al Teatre Auditori, a partir de dos quarts de set de la tarda.

L’any 2008, a l’estiu, entre l'11 de juliol i l'11 d’agost, en Jordi va viatjar a Papua Occidental, a Indonèsia. Va estar acompanyat per Josep de l’Hoyo, Eduardo de Juana, en aquell moment president de SEO Bird Life, i Iwein Mauro, un guia expert en la zona, a més d’un grup d’aborígens que els van ajudar amb l’equipament.

Van explorar l’illa de Biak (Ibele, Nimbokrag i Arkaf), així com la increïble illa de Waigeo. Tot i les difícils condicions i les ocasionals situacions precàries (només van dormir en un llit d’hotel tres vegades durant un mes) i les trobades amb fauna com aranyes, paparres i sangoneres, van tenir l’oportunitat d’observar diverses espècies d’ocells del Paradís i moltes altres.

En aquesta xerrada, descobrirem la ruta del viatge, les espècies d’ocells que van veure i escoltarem anècdotes que ens faran gaudir d’una estona agradable.

L'activitat, que té el suport és gratuïta (només cal inscripció prèvia al web de l'Apnae o al correu apnae@apnae.org).