Colera recorda a Carles Bros per la festa

S'ha fet un acte d’homenatge al pintor i s'ha inaugurat una escultura

Durant el cap de setmana se celebraran diversos actes, com una festa a la gent gran i els cossos de seguretat

Emporda.info

El mes de març passat va morir, de forma sobtada, el pintor i escultor Carles Bros (1956-2023). Molt vinculat a Colera, on tenia el taller professional en un antic trull d’oli i on va impulsar durant uns quants anys el festival internacional d’art contemporani, el ColerArt, que portava al poble artistes d’arreu, ara, els seus veïns han volgut retre-li homenatge tot recordant-lo aquest divendres amb un acte, a les 12 del migdia, al parc Tramuntana. En concret, s'ha estrenat l'escultura de Bros "La Poseidonia", que s'ha instal·lat a l'entrada del poble. La iniciativa s’insereix dins els actes de la festa major que s’allarguen fins diumenge.

La celebració ha arrencat, doncs, divendres amb l’ofici solemne i el cant dels goigs. Després de l’homenatge a Carles Bros, la sala polivalent ha acollit el reconeixement a la gent gran del poble i els cossos de seguretat. Ha inclòs també un dinar popular, al qual cal inscriure’s, i, a primera hora de la tarda, l’orquestra Gerunda ha amenitzat la festa. La música continua a la nit, a partir de les 11, també a la sala polivalent de la mà dels grups de rock Desèrtica, Cadaver, Fastloud i Tiempo oscuro.

Trobada 2CV

La festa major no es queda aquí. L’endemà, i durant tot el matí, la plaça Pi i Margall acollirà una fira artesanal. En aquest escenari, a les 12 del migdia, Colera Ràdio oferirà un vermut musical. Una hora més tard, s’ha previst l’arribada dels participants de la segona trobada 2CV Colera que inclourà una visita pel poble i parc tancat a l’entrada del municipi. La proposta, que l’any passat va generar molta expectació, l’organitza el Club 2CV Cabres Boges. D’altra banda, la tarda de dissabte, els més petits podran gaudir d’una estona de cucanyes. Per participar a l’acte, que promou l’AFA Puig d’Esquers, cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament. Pel que no cal inscripció és pel ball de nit, a la sala polivalent on actuaran l’orquestra Mil Notes, Banda Neón i el dj. Víctor Mata, encarregat d’allargar la vetllada.

Diumenge, els veïns de Colera viuran la darrera jornada de la festa major. A les 12 del migdia, la cobla Cervianenca interpretarà sardanes a la plaça Pi i Margall. Entre aquestes, La noia dels ulls blaus, de Joan Roca; La festa de la rosa, de Ramon Vila; Arenys d’Amunt, de Ricard Viladesau; Les nimfes del llac, de Josep Coll; Montse, de Josep Boix; Maria del Mont, de Florenci Mauné; Una sardana, de Josep Tarridas; Noies alegres, de Francesc Mas Ros, i L’arbre de Colera, de Miquel Tudela. A més, durant tot el dia, la mainada podrà gaudir amb inflables al parc Tramuntana. Cal destacar també que el Club Rem Colera, aprofitant la festa, aposta per organitzar un primer torneig de pàdel. Es farà tot el cap de setmana i, com a màxim, podran participar-hi setze parelles.