Mor el pintor i artista empordanès Carles Bros

Molt implicat en el món del mar i la pesca just avui de participar en un acte a Llançà

Emporda.info

El pintor i artista empordanès Carles Bros ha mort de manera sobtada en una notícia que s'ha conegut durant l'acte presentació de la candidatura Galp Costa Brava 2024-2029 a la Casa de Cultura de Llançà. Molt vinculat al món del mar i de la pesca, Bros havia de participar en aquesta presentació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava. "Ha estat una mort natural totalment sobtada, precisament en Carles Bros havia de participar avui en l'acte sobre la pesca pintant un mural", ha explicat l'alcaldessa de Llança, Núria Escarpanter, sobre l'artista a qui ha definit "com una persona molt implicada amb Llançà i totes les seves activitats culturals, especialment sobre el món del mar". Bros tenia 67 anys.

Nascut a Terrassa, Carles Bros feia molts anys que estava establert a l'Empordà, sobretot a la Mar d'Amunt, des d'on havia creat bona part de la seva producció artística. A Llançà, concretament, és l'autor del gran mural del Banc dels peixos que es pot veure pintat en el dic de contenció de davant del port pesquer. Aquesta obra de 3.100 m², va ser el treball culminant de l'exposició l'Art de la Teranyina que Carles Bros va exposar durant vuit anys a 11 museus de diferents països. És considerat el mural més gran del món dins del mar.

Bros va fer de la mar i de la defensa de la pesca tradicional el seu hàbitat creatiu i, precisament, aquests dies es pot visitar l'exposició del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí la seva exposició "Posidònia".