Una sardinada solidària al Xiringuito X ajudarà a escolaritzar nens d'Uganda

Tindrà lloc aquest dimarts 18 de juliol, a partir de les 9 del vespre

Tot el que es recapti anirà a benefici de l'associació empordanesa We Love Uganda

A partir de la mitjanit hi haurà actuació de la banda LaDinamo

Foto de la sardinada de l'any anterior.

Foto de la sardinada de l'any anterior. / We Love Uganda

Emporda.info

Un any més, torna un clàssic de l'estiu: la sardinada del Xiringuito X de la Rubina d’Empuriabrava a benefici de l’associació empordanesa We Love Uganda. Tindrà lloc aquest dimarts 18 de juliol, a partir de les 9 del vespre, i "preveu ser una jornada amb bon ambient, música i menjar on es maridin festa i solidaritat", explica la presidenta de l’entitat, Sònia Fuentes.

En aquesta línia, cal destacar que per aquell dia el Xiringuito X també ha programat un concert del grup LaDinamo a partir de mitjanit. Es tracta d’una formació única de músics sobre rodes que trenca motlles amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de funk. Un espectacle de proximitat on el públic participa i fa que cada concert sigui únic i diferent.

Val a dir que ja fa quatre anys que l’entitat We Love Uganda compta amb el suport del Xiringuito X, ja que l’establiment se suma a diferents causes solidàries durant la temporada d’estiu. En aquest sentit, tot el que es recapti durant la sardinada es destinarà al projecte ‘Beques d’escolarització per a infants i joves d’Entebbe’, proposta que permet accedir a l’educació a 12 joves de secundària i a 8 infants de primària. "Tots ells pertanyen a famílies vulnerables de la zona que no tenen la capacitat econòmica de pagar les taxes escolars i les despeses d’ensenyament", explica Fuentes.

Des de l'associació We Love Uganda s'agraeix molt la col·laboració de tots els implicats a la sardinada solidària. "La seva col·laboració és clau; cadascú aporta el seu granet de sorra, però junts tirem endavant els projectes que tenim en marxa", apunta Sònia Fuentes.

Entitat solidària

We Love Uganda és una entitat empordanesa que treballa per a l'educació de la infància més vulnerable del país africà d'Uganda. Fundada per la periodista figuerenca Sònia Fuentes, l'associació va néixer entre els anys 2019 i 2020 lligada al cor musical Safari African Children's Choir i l'escola-orfenat New Life-Abba House d'Entebbe. Va ser llavors quan l'entitat va tenir coneixement de les mancances en alimentació, medicaments i escolarització dels infants ugandesos i, concretament, les que afectaven la ciutat d'Entebbe.

Per tot això, l'associació duu a terme projectes sempre enfocats a oferir oportunitats als infants més vulnerables de la zona. Per tal de finançar-los, We Love Uganda organitza, al llarg de l'any, diverses activitats a la comarca de l'Alt Empordà, com ara el Festival de Ball i Cant de Figueres i Llançà, i la Desfilada solidària de moda infantil de Roses, entre altres. L’entitat també treballa en projectes com l’obertura d’un local per oferir activitats i suport als infants, o la col·laboració amb un cor musical de la zona.

Torna un clàssic de l'estiu: la sardinada del Xiringuito X a benefici de We Love Uganda

Torna un clàssic de l'estiu: la sardinada del Xiringuito X a benefici de We Love Uganda / We Love Uganda