El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) impulsen el projecte La Fada de les dents a les biblioteques públiques. Es tracta d’un projecte del COEC que té per objectiu fomentar l’educació en salut bucodental entre els infants a través de la lectura. Dimecres 6 d’octubre a les 16.30 hores l'espectacle de titelles arriba a Castelló d'Empúries, a la Capella del Convent de Santa Clara.

Amb el projecte s’ha editat el llibre infantil La veritable història de la fada de les dents, escrit per l’odontòleg i escriptor Albert Juvany i il·lustrat per Elena Frauca, que està disponible a la biblioteca pública del municipi.

S’han seleccionat un total de tretze biblioteques públiques - entre elles la de Castelló d'Empúries - de tot el territori i representants de tota la població de Catalunya per tal de difondre entre els infants els consells bucodentals del llibre a través d’una activitat de contacontes.

Juntament amb l’activitat del contacontes, una persona professional de l’odontologia realitzarà un taller que donarà a conèixer la importància de la salut oral i els bons hàbits de salut bucodental als nens i nenes assistents i a les persones adultes que els acompanyin.

Des del Servei de Biblioteques es volen reforçar les accions que es duen a terme des de les biblioteques públiques de Catalunya en relació amb la millora del benestar i prevenció de la salut de tota la ciutadania.