Lladó celebra un any més la seva Festa Major, i tot i que s’ha adaptat a les mesures sanitàries de la Covid-19, s’ha concebut per impregnar d’alegria els carrers del municipi. El regidor de Cultura, Jordi Puig, explica que «és una festa més reduïda tenint en compte la situació actual, però hem intentat que fos completa». Jordi Puig diu també que han pensat a organitzar actes que fossin sempre controlats. «Aquest any gairebé tots les propostes del programa tenen un aforament limitat i un preu de tres euros, que seria el preu de la cadira, perquè en molts actes la gent pot estar asseguda».

Els titellaires Pea Green Boat, que a Lladó actuaran amb el seu espectacle Gnoma | WWW.PEAGREENBOAT.ES

La Festa Major té un plat fort: l’actuació de l’humorista Peyu i el seu espectacle L’home orquestra. Actua el diumenge, 11 de juliol, a dos quarts de deu, a la plaça Major, i en aquest cas l’entrada costa sis euros amb venda anticipada a entrapolis.cat i a l’Ajuntament. Peyu fa el darrer acte de la festa, i serà, per tant, la traca final.

Però la festa comença dos dies abans, el divendres 9 de juliol. A dos quarts de dotze de la nit a la plaça Major, arriben a Lladó els ritmes d’Oriol Sunmorenao Trio. La gresca continua el dissabte, dia 10, a les dotze del migdia al Teatre Sindicat amb Gnoma, de Pea Green Boat, un espectacle de titelles per als lladonencs més petits.

El mateix dia, però a la tarda, a dos quarts de vuit i a la plaça Major, Ignasi Vilar, en Nasi, pronuncia el pregó, amb una vetllada amenitzada per Agustí Burriel Quintet. Més tard, a les onze de la nit, es proposa una caminada familiar nocturna, amb sortida a la plaça Major. La festa continua el diumenge, dia 11, amb l’ofici Solemne, a les dotze del migdia a l’Església de Santa Maria. Després, a dos quarts de dotze i a la plaça del Priorat, es fa una assemblea oberta, per parlar del futur de la Festa Major. I a la tarda, a les sis, és el torn de la Patxanga popular de futbol al Camp de Futbol.

Paral·lelament, el regidor Jordi Puig explica que també es fa el II Concurs de Balcons i el Mocador de la festa, que vol ser una insígnia de la festivitat.