El Teatre Municipal de Roses projecta aquest dijous l´estrena d'El gran home', projecte realitzat pels avis i àvies participants en el taller de cinema organitzat per l´Àrea de Benestar Social de l´Ajuntament de Roses. L´estrena tindrà lloc a les 20 hores, en un acte gratuït i obert al públic.

L´exitosa iniciativa engegada l´any 2016 per l´Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Roses, consistent en un taller per a gent gran centrat en el món del cinema, continua oferint els seus fruits. Després d´un primer taller i gravació del curtmetratge 'L´ocell de plomes blaves' (2017), la proposta ha continuat aquest any amb una proposta ampliada.

L'objectiu d´aquesta formació ha estat aprofundir en com és i quines tasques tenen lloc en el desenvolupament i realització d'una obra de gènere cinematogràfic. Els avis i àvies que han participat en aquest projecte, un total de 12, han pogut conèixer i treballar en cadascuna de les etapes que intervenen el procés creatius de gravació d'una pel·lícula de petit format, des del guió i la producció, fins a la interpretació, gravació, direcció o vestuari.

Les sessions incloses en el taller s´han ampliat respecte a l´edició anterior del taller, passant a ser un total de 10, al llarg de les quals s´han treballat les diferents etapes i processos que intervenen en una gravació cinematogràfica, comptant amb l´assessorament i guiatge dels professionals de La Tramoia, empresa especialitzada en el gènere. El resultat es podrà veure aquest dijous, en un acte obert al públic.

L´Ajuntament de Roses valora molt positivament la continuïtat i ampliació d´aquesta activitat, que ofereix la possibilitat que els avis i àvies de la població continuïn la seva formació i es mantinguin actius amb propostes culturals i que faciliten la seva socialització. A més, l´èxit de la proposta posa de relleu l´efectivitat i importància del Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses, òrgan participatiu que debat i recull les inquietuds de la ciutadania en aquest àmbit, i d´on va sorgir la iniciativa del taller de cinema.