El concurs Sona9 farà parada a Figueres, concretament aquest dijous dins el Festival Acústica. Hi actuaran tres de les formacions semifinalistes: Sandra Bautista, Maravint i Plou. En total són dotze els grups i cantants classificats en aquesta18a edició del concurs Sona9: Cabot (pop-rock, Marratxí), L´Home Brut (pop-rock, Beneixida), Plou (pop-folk, Barcelona), Ushanka (pop-folk, Barcelona) i Va! (pop-rock, Barcelona) -escolits per votació popular als concerts preliminars-, a més de L´Home Invent (pop d'autor, Montcada i Reixac), Maravint (pop, Barcel ona), Menut (cançó-folk, Móra d´Ebre), Monxos (pop progressiu, Pollença), Novembre Elèctric (pop-rock, Algemesí), Pubilles Ninja (folk-rock, Sant Cugat del Vallès) i Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles) -elegits pel jurat del certamen-.

Els 12 semifinalistes actuaran als concerts que se celebraran al Festival Acústica de Figueres (30 d´agost), les Festes de Santa Tecla de Tarragona (14 de setembre), el Mercat de Música Viva de Vic (15 de setembre) i el festival BAM (21 de setembre) a les Festes de la Mercè de Barcelona. A Figueres i Vic també presentarà el seu nou disc el darrer guanyador del Sona9, Senyor Oca, Cant de pagès (RHRN, 2018).

L´Acústica de Figueres donarà el tret de sortida de les semifinals del Sona9 2018 el dijous 30 d´agost amb Maravint, Plou i Sandra Bautista. A Tarragona, coincidint amb les Festes de Santa Tecla actuaran el divendres 14 de setembre L´Home Brut, Menut i Va!. L'endemà dissabte 15, el Mercat de Música Viva de Vic acollirà els directes de Monxos, Novembre Elèctric i Ushanka, i el divendres 21 de setembre en el marc del Festival BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona es podrà veure en acció a Cabot, L´Home Invent i Pubilles Ninja.

Tots aquests artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, una versió en català i la musicació d'un poema. De les quatre semifinals en directe, el jurat escollirà els 5 grups que passaran a la cinquena fase del concurs, última cita prèvia a la final del Sona9 del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El concurs de grups emergents Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio - iCat FM, i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm. A més, també hi participen la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, les Cases de la Música i la Fundació Verkami.