La Badia de Roses, pertanyent al prestigiós Club de les Badies Més Belles del Món, ofereix durant el mes d´agost diverses i variades activitats dirigides a grans i petits. Des de competicions esportives, passant per cites musicals tradicionals a màgiques nits d´astronomia per tal que tothom pugui gaudir d´uns dies inoblidables d´estiu.

Vuitena travessia Roses-l'Escala

La Badia de Roses acull el proper 18 d´agost una de les cites esportives populars més esperades de l´estiu, la Travessia´18 Escala - Roses. Es tracta d´una cita d´ambient festiu i popular oberta a tothom que vulgui navegar i viure una experiència meravellosa a la Badia de Roses.

Joves i veterans, amateurs i professionals que vulguin creuar la Badia de Roses amb windsurf, kitesurf, catamarà, qualsevol tipus de vela lleugera o de creuer a vela tindran la seva cita el proper dissabte 18 d´agost. Serà una jornada festiva i plena de navegació que cada any té més i més participants, una cita ineludible.

La competició començarà a les 14h, en funció de les condicions meteorològiques, moment en què els participants podran creuar la Badia sortint des de l´Escala i arribant a Roses, on els esperarà un dinar de germanor i entrega de trofeigs. Les categories premiades són un clar reflex de l´esperit festiu i aventurer de la Travessia:

Aquesta serà la seva vuitena edició des que el GEN de Roses, Grup d´Esports Nàutics de Roses, la va recuperar. Compta amb el suport del Port de Roses, Club Nàutic l´Escala, Ajuntament de Roses, el Costa Brava Extrem Kiteboarding, Roses-Cap de Creus Estació Nàutica i Kite Experience.

Havaneres a Sant Pere Pescador

El 23 d´agost Sant Pere acollirà un animat recital d´havaneres a càrrec de les Anxovetes en el Club Nàutic. Format el 2003, aquest grup cantat íntegrament en femení, farà un repàs pel repertori clàssic i tradicional d´aquestes cançons marineres.

Les tres cantants, Tona Gafarot (veu greu), l´anxoveta Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i la Marta Pérez (veu aguda/mitja) estaran acompanyades del guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xebi Salvatella. La ubicació que Sant Pere Pescador ha triat per acollir aquest concert és un entorn privilegiat, al cor del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà, a tan sols un quilòmetre de la bocana del riu Fluvià, just on està situat el Club Nàutic Sant Pere Pescador.

Les havaneres són un gènere musical que es cantaven originàriament a vaixells i tavernes que ha trascendit fins els nostres dies. No s´entén un estiu a la Costa Brava sense una cantada d´havaneres, gènere consolidat dins la música popular i tradicional catalana de ritmes més caribenys.

Nit d'estels als Aiguamolls de l'Empordà

Castelló d´Empúries organitza juntament amb EmpordàBrava i Josep Espigolé una de les nits més màgiques de l´estiu on els estels, la natura i el firmament en són els absoluts protagonistes. Viure una experiència tan especial en un entorn privilegiat com el Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà està a l´abast de grans i petits durant aquest mes d´agost a la Badia de Roses, "Una de les Més Belles del Món".

L´activitat astronòmica es duu a terme al Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà on la contaminació lumínica és gairebé inexistent. Així, veure les constel·lacions, reconèixer els diferents astres i estels i entendre els moviments del cel acompanyats per tortils, xots i mussols serà de ben segur una experiència inoblidable.

Els assistents podran descobrir durant les més de dues hores de l´activitat, els secrets més ben guardats del fimament i del parc així com aprendre a fer funcionar un telescopi mentres degusten un tastet de vi D.O. Empordà o un suc de fruita i tasten productes de la pastisseria Surroca.

Una mica més d´informació d´El Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà: Els aiguamolls empordanesos són uns dels espais naturals de Catalunya on s'observa una major varietat d'espècies animals. La suavitat i bellesa del paisatge, doncs, units a una exuberància biològica gairebé única, atorguen a aquests espais humits una gran capacitat d'atracció. El parc és un exemple de convivència entre científics i biòlegs i l´activitat humana tradicionalment agrícola en aquesta zona.

La Badia de Roses, Una de"Les Badies Més Belles del Món

La Badia de Roses forma part del prestigiós Club de "Les Badies Més Belles del Món", un il·lustre Club integrat per només 43 badies repartides al llarg de les costes dels 5 continents. Va entrar en aquest cèlebre cercle l´any 2012, sent l´única de tot Catalunya i una de les dues de l´estat espanyol. La Badia