L´espectacular rua infantil era un dels actes principals del primer diumenge de Fires. Un miler d´escolars havien de recórrer els carrers disfressats en vestits inspirants en els quatre elements de la natura (Terra, Foc, Aire i Aigua) amb els dissenys de l´artista Ettore Battaglia. La pluja ho va impedir i es farà aquest diumenge 6 de maig a partir de les 11 del matí.

La temàtica escollida recorda, per elements concrets, altres rues anteriors. Aquest any, però, se li vol donar un caràcter una mica de reivindicació. "Volem vincular-lo al valor del respecte per la naturalesa, una reivindicació no pamfletària absolutament", reconeix l´artista Ettore Battaglia, creador i impulsor de la rua infantil. Al seu costat, tots els responsables de les Ampes de les escoles que hi participen. "Les Ampes són el motor de les escoles", afirma convençut l´artista.

Enguany, seran deu d´escoles participants, cadascuna amb un element assignat que, gràcies a la imaginació i creativitat de Battaglia, es transformaran, i sorprendran el públic assistent. La rua, on també es podrà veure una carrossa decorada per l´escola Carme Guasch, desfilarà acompanyada de música.