Fa uns tretze anys que l´artista Roser Vila va establir-se a Cabanes. Més centrada en el camp del gravat i l´escultura, fa un parell d´anys, arran d´uns actes amb motiu del desè aniversari de la mort del seu pare, el reconegut artista manresà Josep Vila Closes (1921-2005), va decidir recuperar la pintura. "Quan el meu pare pintava jo em deia a mi mateixa per què fer-ho", explica. Ara, però, s´ha convertit "en una forma d´expressió" amb la qual se sent molt còmoda. El resultat de tot plegat es condensa a 'Viure i sentir', la primera exposició que es farà a la Sala Sindicat de Cabanes i que s´inaugura aquest dissabte a les 7 de la tarda amb la presència d´Antònia Gimbernat, representant a l´Ajuntament, i l´historiador de l´art i conservador Pep Paret.

Roser Vila va estudiar Belles Arts i es va especialitzar, principalment, en gravat i escultura. Després de viure a diferents països de Sud-amèrica, on va vincular-se al món de la cooperació, va tornar a Catalunya i es va establir a Cabanes, a prop de la seva família. Aquí hi va retrobar "un entorn que em convidava" a crear. Així doncs, Vila es va deixar seduir pel paisatge del poble i pels seus racons. Els olis amarats de tendresa i pau que han sorgit d´aquesta visió contemplativa, doncs, en són un clar reflex. L´artista reconeix, a més, que aquest exercici creatiu li ha demostrat que "es pot viure plenament i amb un altre ritme malgrat les limitacions".

Un projecte per als cabanencs

La idea és que l´exposició de Vila sigui la primera d´un munt de propostes culturals que aculli aquesta Sala Sindicat, inaugurada recentment. De fet, paral·lelament a l´exposició ja s´ha previst, per a l´1 de desembre a les 7 de la tarda, una conferència-col·loqui a ­càrrec del pintor Lluís Roura, qui proposarà una passejada per l´Empordà a través de la música, la pintura i la fotografia. A més, divendres 8, a les 12 del migdia, la directora de l´acadèmia Aurea de Figueres i artista, Cristina Paradís, farà una visita comentada a la mostra amb una clara voluntat didàctica.