L’Agrupament Escolta i Guia Xots de Castelló d’Empúries ha creat dues gimcanes al municipi, una al centre històric i l’altra a la marina residencial.

Al web www.estiucastello.cat es poden consultar els mapes que contenen les ubicacions de les diferents proves, en total 20, 10 a cada itinerari. Cada prova és d’un color i conté una activitat diferent. Segons expliquen al seu web, les proves no són consecutives, és a dir que es poden fer en el moment que es vulgui i amb l’ordre que es prefereixi.

A tots dos itineraris les proves s’han adaptat a l’entorn, per tant, es poden fer les dues gimcanes perquè són activitats diferents.

Els Xots, animen els participants a difondre les proves superades a les xarxes socials per tal d’animar a altres infants i joves. De fet, no està dirigit a una edat en concret sinó que es considera que és una activitat per a tots els públics.

L’objectiu de les gimcanes és posar a l’abast una oferta de lleure gratuïta a les famílies perquè passin una bona estona gaudint del nostre entorn.