Les festes majors són de tots i això a Vilafant ho tenen ben clar. Després d´un procés participatiu amb la implicació de molts joves, l´Ajuntament ha apostat per tancar l´etapa de disset anys del Monstruari i iniciar el Fes-t@ Jove aquest divendres, dins els actes de la festa major, un canvi total de concepte que busca, segons el regidor César González, donar-li un toc més familiar i apropar la gresca al centre, ja que es fa al nou aparcament del nucli antic.

Fa uns anys, la festa major de Vilafant servia per cloure l´estiu empordanès, funció que ara ha pres l´Acústica. "El Monstruari estava saturat, servia per mostrar grups novells, però els joves ara ja volien grups més capdavanters", reconeix el regidor. I per aquests han apostat, concretament, el grup de versions Dalton Bang i el dj Adrià Giner que actuaran a partir de les 10 del vespre. Un parell d´hores abans, però, ja s´obrirà la zona de foodtrucks i un espai chill-out i, tot seguit, la xaranga Bufatramuntana començarà a escalfar motors.

El Fes-t@ Jove no és l´única novetat del programa d´aquest any. Des de l´Espai Jove s´impulsa, també divendres a les 4 de la tarda, una guerra de pintura, paintball, al voltant de la piscina. Els mateixos joves s´ocupen de la instal·lació dels diferents obstacles i evidencien el bon funcionament d´aquest espai que, recentment, va traslladar-se d´ubicació.

El primer dia de la festa donarà molt de si: l´obertura de les atraccions firals, un espectacle per als més petits, la cercavila de capgrossos casolans fets aquest estiu per infants del poble i el pregó a càrrec del director del Setmanari de l´Alt Empordà, Santi Coll.

La celebració s´allargarà tot el cap de setmana amb propostes lúdiques, culturals i esportives que busquen satisfer a tothom. "Es tracta de passar-ho bé, són mesos de treball per coordinar-ho tot, però val la pena", reconeix Kiko Marín, regidor de Festes. Entre els actes a destacar, hi ha l´actuació, per primer cop, de l´orquestra Venus, encarregada del concert i el ball de tarda nit del dissabte i es mantenen les havaneres a la plaça Major amb Ultramar per cloure la festa diumenge. El mateix dia els vilafantencs també podran gaudir de l´actuació dels castellers Vailets de l´Empordà i degustaran les tradicionals pomes de relleno.