Salvador Dalí és el protagonista del llibre Un viatge de somni per la Costa Brava, escrit per Cristina Cabañas i il·lustrat per Pilarín Bayés, que es repartirà als 17 hotels de l'associació Costa Brava Hotels de Luxe. Se n'han editat 5.900 exemplars en català, castellà, anglès i francès.

En el llibre, Dalí i la seva inseparable Gala coneixen les anècdotes i curiositats tot navegant per la Costa Brava, des de Portlligat fins a Lloret de Mar, i també visitant algunes localitats interiors com Solius, la Bisbal, Púbol i Figueres, entre altres. L'objectiu és donar a conèixer la zona entre els turistes que la visiten, inclosos els més petits.

Un cop més, Pilarín, tot i ser osonenca, va fer gal·la de la seva passió per la Costa Brava, on molt sovint ve de vacances. "Aquesta terra et dóna una hospitalitat molt especial, potser perquè la gent està molt acostumada a rebre turistes. Aquí ja van arribar els grecs, els romans... de manera que, quan arribes, et reben amb mitja rialla i t'acullen amb tota autenticitat", va assegurar. Tot plegat, va afegir, combinat amb un paisatge privilegiat i una gastronomia extraordinària. En aquest sentit, va considerar "un encert" haver escollit Dalí com a personatge principal de l'obra, tot assegurant que "tenia aquest art perquè venia d'aquest paisatge i d'aquesta gent".

Cabañas i Pilarín Bayés ja han escrit juntes cinc llibres, i en tenen dos més en previsió. Segons va explicar l'autora -que, a més, és presidenta de Costa Brava Hotels de Luxe- l'objectiu és "poder explicar la història d'aquest paratge tan singular als nens". "Si el pintor hagués fet aquest viatge, de segur que el seu esperit visionari s'hauria anticipat creant aquests hotels i restaurants motors del turisme de la Costa Brava", indica Cabañas en el pròleg. Per fer el volum, han rebut el vistiplau de la Fundació Dalí i també han comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme.

La presentació del llibre, amb la presència de les autores, es va fer ahir a Castell d'Empordà. Un castell que el propi Dalí va intentar comprar en el seu moment però que el propietari no li va voler vendre.