L'entranyable pallasso i pagès Patatu i el seu inseparable amic, el mag Martí, han fet el salt del món dels llibres a l´escenari, i aquest diumenge, dia 26, arriben al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, a les 18.00 hores.

Però com van néixer en Patatu i tots els seus acompanyants? Els va donar vida l´actriu altempordanesa Àngels Bassas. Ella feia el que fan tantes mares: dur el seu fill a l´escola cada dia. Però una de les seves aficions era inventar històries per tenir el petit entretingut durant el camí. "A poc a poc, s´hi van anar afegint altres nens que volien escoltar les històries d´en Patatu, i hi havia dies que arribava a l´escola amb set o vuit nens", recorda l´autora. A partir d´aquí va començar a prendre notes i va acabar escrivint una quarantena de contes.

De les històries que imaginava va sorgir aquest personatge, mig pagès i mig pallasso, que va acabar inspirant un seguit de llibres. Ara, en Patatu, el protagonista d´aquestes històries, arriba a l´escenari en un patatuespectacle per als més petits de la casa.

Patatu és un espectacle pro­duït per Àngels Bassas i Únics Produccions. És una funció, de 60 minuts, que està basada en la col·lecció de vuit llibres publicats per l´editorial La Galera. Els contes han esdevingut un fenomen literari infantil. La xifra de 20.000 exemplars venuts, n´és la dada que ho evidencia.