Amb l'inici del mes de maig, tres nous aspirants han presentat la seva candidatura al premi del Cotxe de l'Any dels Lectors. El web www.mejorcoche.epi.es ja ha començat a registrar els primers vots emesos pels milers de lectors de les 16 capçaleres que componen el grup Prensa Ibérica i dels del diari La Vanguardia que, en aquesta ocasió, s'han de decantar per models com els Renault Koleos, Land Rover Discovery i Suzuki Swift.

D'aquesta manera, la cinquena votació mensual d'aquest guardó, acull dues de les més importants novetats del mercat dels SUV, al costat de la més recent generació d'un dels utilitaris més reeixits a nivell mundial.

D'una banda, el Koleos representa la definitiva consolidació de l'aposta tot terreny de Renault. La firma francesa culmina la seva gamma SUV amb aquest model de 4,67 metres de longitud i destacable capacitat interior que se situa per sobre dels coneguts Kadjar i Captur. La gamma inicial del Koleos s'estructura al voltant de dues motoritzacions dièsel dCi de 130 i 175 cv, canvi manual i automàtic, sistemes de tracció davantera o integral All Mode 4x4-i i als nivells d'acabat Intens, Zen i Initiale Paris.

En la mateixa línia tot terreny, el Discovery s'incorpora a la carrera pel Cotxe de l'Any dels Lectors amb una més que avançada i distintiva proposta. Mantenint la practicitat i modularitat del seu interior de fins a set passatgers, i tota la capacitat off-road dels seus antecessors, el nou Discovery incorpora els més recents codis estètics que caracteritzen la totalitat de la gamma britànica. El catàleg de motoritzacions compta amb tres alternatives dièsel de 180, 240 i 158 cv de potència, al costat d'una única de gasolina i 340 cv. Tot això reforçat per un ampli ventall d'equipaments escalonats sota les denominacions S, SE, HSE i HSE Luxury.

Tanca la nòmina de maig el Suzuki Swift. Amb més de 5,4 milions d'unitats matriculades des de 2005, el Swift s'ha situat com un dels utilitaris compactes de més èxit a nivell mundial. Si bé, el seu protagonisme a Europa és menor que el registrat en altres continents, des de la marca japonesa s'han proposat donar un gir a aquesta situació amb un producte desenvolupat de manera específica per a l'usuari europeu. Per a això el Swift ha guanyat en personalitat esportiva, espai i capacitat interior, equipament i eficiència gràcies a l'evolució dels seus nous motors de gasolina 1.2 i 1.0 Turbo.

En definitiva, un primer pas obligat el d'aquesta primera fase de votacions, pel qual han de passar aquests tres models per reforçar les seves aspiracions a obtenir un dels sis llocs que donen accés a la votació final del Cotxe de l'Any dels Lectors.