19 de gener de 2016
19.01.2016
Factoria de Martorell

La factoria Seat assoleix la màxima producció dels últims 14 anys

La companyia va vendre més de 400.000 unitats el passat exercici i situa la marca en dades anteriors a la crisi

19.01.2016 | 16:49
El president de Seat, Luca de Meo

El nou president de Seat, Luca de Meo, ha donat a conèixer aquest dimarts les dades de la companyia de 2015. Ho ha fet en el marc d'un cicle de trobades que Seat porta a terme amb els mitjans de comunicació i amb professionals del sector on ha avançat que la factoria de Martorell va fabricar més de 477.000 vehicles el passat exercici. De Meo ha explicat que aquestes dades de producció són les més altes dels últims 14 anys. Així mateix, el màxim dirigent de la companyia ha assenyalat que les vendes van superar les 400.000 unitats l'any passat, situant la marca en dades anteriors a la crisi. "8 anys després hem aconseguit superar la barrera dels 400.000 cotxes", ha subratllat Luca de Meo.

El nou president de Seat, Luca de Meo, ha participat aquest dimarts a Madrid en el seu primer acte públic a l'Estat espanyol per anunciar les dades de vendes de la marca arreu del món i de producció a la factoria de Martorell. De Meo ha expressat el seu optimisme respecte al futur de la companyia i ha insistit en les bones dades dels últims mesos. En matèria de vendes, ha assegurat que la marca ha tornat "a xifres d'abans de la crisi".

Luca de Meo ha explicat que l'alemany s'ha consolidat com a primer mercat amb 90.000 unitats venudes el 2015. "Alemanya és on hi ha els clients més exigents d'Europa", ha remarcat per posar en valor les vendes en aquest país. "Vendre cotxes importats a Alemanya és com vendre Domino's pizza a Nàpols", ha subratllat a tall d'exemple, per afegir que el posicionament de la marca al país germànic confirma "la positiva evolució dels últims anys en qualitat i en imatge".

Pel que fa al mercat espanyol, el màxim dirigent de Seat ha explicat que les vendes també han registrat una evolució positiva, però ha reconegut que la marca encara no és líder a l'Estat en xifres de venda d'unitats ja que se situa per darrere de Volkswagen. "Hem de ser líders a Espanya com passa amb VW a Alemanya, Renault a França o Fiat a Itàlia", ha remarcat De Meo. Amb tot, les vendes al mercat espanyol s'han vist incrementades respecte l'any 2014.

Segons Luca de Meo, aquestes dades positives tenen més valor encara després de les irregularitats detectades a Volkswagen en matèria d'emissions. "Volkswagen ja ha presentat les millores tècniques i la seva implementació ja ha començat", ha subratllat, tot afegint que "aquesta crisi ha de ser una oportunitat de millora per al grup". El president de Seat ha conclòs l'afer de les emissions assegurant que aquest problema els ha permès "identificar millor les necessitats i la implementació de les solucions".

Finalment, ha recordat que hi ha prop de 700.000 vehicles de la marca afectats per irregularitats en les emissions a tot el món, dels quals uns 180.000 es troben a l'estat espanyol. De Meo ha volgut tranquil·litzar els clients afectats assegurant que la solució passa per canviar només una peça del motor i que la reparació no dura més de mitja hora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook