Pablo Neruda va anomenar als nostres amics felins "emperadors del saló". Tenia raó, ja que poden convertir-se ràpidament en uns companys perfectes. Per descomptat, no tots tenen les mateixes característiques. A més del seu temperament, també hi ha predisposicions genètiques que influeixen en el seu caràcter. Conèixer-los i observar-los és sempre un estímul, perquè darrere del seu comportament hi ha explicacions inimaginables, molt curioses i, sens dubte, divertides.

Avui coneixerem un gat amb unes característiques úniques. És ideal si volem trobar una estrella indiscutible per a la nostra llar. Tant és així que se'l denomina el follet dels gats pel seu caràcter juganer. Parlem del Devon Rex. Poques persones coneixen aquesta raça de gat i pot convertir-se en un gran company.

Aquest gat astut i juganer és perfecte per viure en un pis. Li encanta la companyia i odia el fred. També és una de les poques races recomanades per als al·lèrgics. De fet, el seu pelatge pràcticament no es desprèn. No és necessari pentinar-lo i no hi ha risc de trobar pèls per tota la casa. Entre altres coses, és un dels pocs gats amb pelatge arrissat. Sembla increïble, però aquesta característica única ha estat la raó del seu èxit.

Tot es deu a la intuïció d'un amant dels gat anglès (brittish), que va veure un gatet negre de pèl arrissat en una ventrada. Amb un criador, va acordar convertir-lo en una veritable raça amb característiques constants i úniques. Amb el progressiu refinament, va néixer el Devon Rex. Aquest gat sol tenir una grandària mitjana. El color pot variar entre moltes tonalitats. Té una manera de caminar bastant maldestra, la qual cosa el fa encara més atractiu i adorable, per a molts. Segueix als seus amos amb una constància increïble, per la qual cosa se'l considera un gat perfecte per als nens.

No obstant això, aquest gat també necessita algunes cures. Per exemple, les seves grans orelles tendeixen a desenvolupar cerumen. Les seves ungles també creixen ràpidament. Totes dues característiques han de ser controlades. En resum, el Devon Rex pot ser una excel·lent opció per als habitants de pisos.