Hezbol·là llança 62 coets contra Israel en resposta a la mort al número 2 de Hamàs

L'atac, a la base militar de Meron, s'ha produït aquest dissabte a primera hora

Imagen de archivo de combates entre Hezbolá e Israel

Imagen de archivo de combates entre Hezbolá e Israel / Europa Press/Contacto/Ali Hashisho

ACN

Les milícies de Hezbol·là han llençat aquest dissabte al matí 62 coets contra Israel, a la base militar de Meron, en resposta a la mort del número 2 de Hamàs, Saleh al Arouri, dimarts passat. Segons ha informat l'agència libanesa ANN, l'atac s'ha produït quan passaven uns deu minuts de les vuit del matí, hora local, i forma part d'una "resposta inicial a l'assassinat de Saleh al Arouri" i hauria provocat ferits. La base de Meron es troba situada al cim de la muntanya de Jarmaq, des d'on les forces militars israelianes duen tasques de control i vigilància. Per la seva banda, l'exèrcit israelià ha confirmat l'atac i ha especificat que va detectar uns 40 llançaments des del territori libanès.

En un missatge a X, assegura que poc després s'ha atacat un grup terrorista que hauria participat en el llançament dels coets contra la base israeliana.

L'atac del passat dia 2 es va dur a terme amb un dron a Beirut, concretament a Dahiyah, un suburbi al sud de la ciutat i coneguda per ser un bastió de Hezbol·là. A banda del número 2 de Hamàs, en l'explosió també van morir mitja dotzena de persones més.

El primer ministre interí, Najib Mikati, va condemnar poc després l'explosió, que va qualificar de "nou crim israelià destinat a arrossegar inevitablement el Líban a una nova fase de confrontació".

TEMES