Guerra al Pròxim Orient

La ‘rave’ del caos a Israel: segrestos, morts i carreres després de la irrupció de membres de Hamàs en parapent

A la festa ‘rave’ van assistir diversos centenars de persones a prop del quibuts israelià de Reim

Un automòbil havia xocat contra el seu vehicle mentre intentava fugir abans que un jove els digués a ella i a la seva amiga que saltessin al seu vehicle abans que li disparessin a boca de canó mentre ella es feia la morta

Reuters

Joves israelians van explicar que van fugir d’una festa de ball en les primeres hores de dissabte quan homes armats de Hamàs, recolzats per atacs amb coets, van entrar en ciutats i pobles pròxims a la frontera.

A la festa ‘rave’ van assistir diversos centenars de persones a prop del quibuts israelià de Reim, van explicar alguns testimonis. Les imatges a les xarxes socials van mostrar desenes de persones corrent per camps i al llarg d’una carretera, escapant dels militants mentre se sentien trets.

«La música es va aturar i es va sentir una sirena de coet», va dir una jove anomenada Ortal a la televisió israeliana N12 News. «De sobte, del no-res, van començar a disparar».

Una altra assistent a la festa, Esther Borotxov, va dir que un automòbil havia xocat contra el seu vehicle mentre intentava fugir abans que un jove els digués a ella i a la seva amiga que saltessin al seu vehicle abans que li disparessin a boca de canó mentre ella es feia la morta fins que va ser rescatada.

«No podia moure les cames», va dir a Reuters a l’hospital. «Van venir els soldats i ens van portar als arbustos».

Un jove britànic, entre els desapareguts

Un jove britànic va desaparèixer dissabte després de participar en la festa, va dir l’Ambaixada del Regne Unit.

La seva mare, la Lisa, li va dir a Jewish News que Jake Marlowe, de 26 anys, havia estat treballant en la seguretat al festival de música i que l’última vegada que va saber del seu fill va ser a través d’un missatge de text.

«Ell estava fent seguretat en aquesta ‘rave’ i em va trucar a les 04.30 per dir-me que tots aquests coets estaven volant», va dir. «Després, al voltant de les 05.30, em va enviar un missatge de text per dir: ‘Senyal molt dolenta, tot bé, et mantindré informat, t’ho prometo’, i que m’estima».