A presó la vicepresidenta del Parlament Europeu implicada en els presumptes suborns de Qatar

Fins al moment s'han arrestat sis persones, dues de les quals han quedat en llibertat

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili / Europa Press

ACN

El jutge d'instrucció belga que s'ha fet càrrec de la investigació per la presumpta trama de suborns de Qatar al Parlament Europeu ha decidit mantenir quatre dels sospitosos a presó, segons un comunicat de la fiscalia belga. Entre aquests hi hauria la vicepresidenta de l'Eurocambra, Eva Kaili, segons apunta la premsa belga. Al comunicat, s'especifica que els quatre empresonats estan acusats de pertinença a organització criminal, blanqueig de diners i corrupció. En total serien sis els detinguts en l'operatiu relacionat amb el cas, que continua obert, dels quals dos han estat posats en llibertat.

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha suspès amb efecte immediat de les seves funcions la vicepresidenta Eva Kaili per la seva implicació en els presumptes suborns de Qatar a diversos eurodiputats i assistents parlamentaris. “A la llum de la investigació en curs de les autoritats belgues, la presidenta Metsola ha decidit suspendre amb efecte immediat de tots els seus poders, deures i tasques Eva Kaili en la seva capacitat de vicepresidenta del Parlament Europeu”, ha declarat un portaveu. El grup dels Socialistes i Demòcrates, al qual pertany Kaili, també ha anunciat la seva suspensió com a membre.

Metsola va apuntar dissabte que el Parlament Europeu està cooperant "plenament" amb les autoritats policials i judicials en el cas dels suposats suborns de Qatar per influir en decisions de l'Eurocambra. En una piulada a les xarxes socials, Metsola va expressar l'oposició "ferma" de la institució a la corrupció. "Farem tot el possible per ajudar a la justícia", va dir.