L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes no ha acudit aquest dimarts al jutjat, on estava citada a declarar en qualitat d'investigada en el cas màster, al·legant malaltia i la seva citació ha quedat ajornada fins al proper 23 de juliol a les 16.30 hores.

Així ho han assenyalat fonts jurídiques, que han detallat que Cifuentes ha lliurat un certificat de malaltia per justificar aquest ajornament. A les portes de Plaça de Castilla s'han congregat diverses desenes de periodistes per captar la que seria la primera imatge de Cifuentes en públic des que dimitís a finals d'abril. Estava previst que acudís a les 9 hores.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha de prendre declaració a Cifuentes acusada d'un delicte de falsificació documental i un altre de suborn impropi en el marc del cas que estudia presumptes irregularitats en el màster de Dret Autonòmic de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC).

Cifuentes havia d'acudir al jutjat després que la magistrada decidís aquest dilluns desestimar la declinatòria sol·licitada per la seva defensa d'anul·lar la cita d'avui a l'espera que el cas pogués portar-se al Tribunal Suprem per investigar el succeït amb els mateixos estudis del candidat a presidir el PP Pablo Casado, amb condició d'aforat.