L'incendi que es va desencadenar ahir a la nit a Cervera i va matar una bombera voluntària al Voló va ser particularment violent a causa del vent.

Aquest divendres s'han enviat a la zona avions bombarders d'aigua. La situació està "sota control", d'acord amb el prefecte dels Pirineus Orientals i el foc a punt de ser dominat.

De totes maneres, es mantenen a la zona molts efectius, tot i que estan abatuts, segons indiquen fonts properes als Pompiers, per la mor aquesta matinada de la seva companya Patricia Filippi. A dos quarts d'11 d'aquest matí, la carretera RD 914 va ser reoberta al trànsit entre Banyuls sur Mer i Cervera.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, viatjarà aquesta tarda a Cerberus a inclinar-se davant les restes de Patricia Filippi, el bomber voluntari dona al centre d'intervenció i rescat de Bulu, mort cremats aquella nit al foc forêt.Mariée, mare de 4 fills, anys cinquanta va ser bomber voluntari durant 5 anys amb la SDIS 66.

investigacions

Aquesta nit, al voltant de les 2, que va ser presa en les flames prop de Cervera causa d'un canvi sobtat en la direcció del vent fort. Va morir cremada davant els ulls dels seus col·legues que no van poder salvar-la.

El fiscal de Perpinyà anuncia l'obertura de dues enquestes encomanades a la gendarmeria en un origen -suspecte- del foc, l'altra sobre les circumstàncies de la tragèdia.

Suports dels Bombers de la Generalitat

El foc ha estat viu tota la nit i ha consumit més de 200 hectàrees de terreny i unes 800 més poden estar amenaçades, segons les informacions periodístiques que arriben del país veí. 150 bombers del cos dels Pirineus Orientals treballen amb duresa i intensitat en l'incendi.

Eren pels volts de 3/4 de 10 de la nit d'aquest dijous, 17 de setembre, quan els equips d'emergència van rebre l'avís d'alarma d'aquest foc, que impulsat pel fort vent que bufava a la zona s'ha començat a desplaçar amb molta rapidesa. Les flames il·luminaven la nocturnitat d'aquesta matinada fins i tot a Portbou i alguns testimonis diuen que la pudor del fum arribava a Cadaqués.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport durant la nit als Pompiers, però els efectius catalans ja estan tornant cap aquí.