Almenys dos civils han mort i 31 han resultat ferits en l'atac talibà avui al Parlament afganès, en una acció en què també han mort els set insurgents que van intentar entrar a la cambra baixa amb explosius i a tirs, segons han informat fonts oficials.

El portaveu de la Policia de Kabul, Ebadulá Karimi, ha dit a Efe que una dona i un nen han mort en l'atac, reivindicat pels talibans i que ha començat amb la deflagració d'un vehicle carregat amb explosius a l'exterior del lloc del Legislatiu.

El portaveu del Ministeri de Salut Pública afganès, Ismail Kawusi, ha manifestat a Efe que els 31 ferits han estat traslladats a l'hospital Istiqlal, centre sanitari proper a la seu legislativa.

L'atac talibà ha conclòs amb la mort dels set atacants, segons ha informat en el seu compte de Twitter el portaveu del Ministeri d'Interior afganès, Sediq Sediqi, que ha subratllat que no hi ha hagut ferits entre els legisladors, que han estat evacuats.

A més, el portaveu de la Policia de Kabul, Ebadulá Karimi, ha dit a Efe que tampoc s'ha produït cap víctima entre els militars i policies afganesos, i que tota l'àrea es troba sota control de les forces de seguretat afganeses.

En la sessió de la Cambra Baixa d'avui estava previst tractar el nomenament de Masoum Stanekzai com a nou ministre de Defensa, designació que ha de ser ratificada al Parlament.

Els talibans es troben immersos en l'ofensiva de primavera, el que ha suposat un augment en les seves accions armades a tot l'Afganistan, entre elles diversos atacs al maig a recintes hostalers a Kabul, en què van morir unes vint persones, amb diversos estrangers entre les víctimes mortals.