Amedy Coulibaly, un conegut islamista radical francès de 32 anys, és el suposat autor de la presa d'ostatges avui en un supermercat de París i de l'assassinat ahir d'una policia municipal francesa.

La policia francesa ha divulgat avui la seva foto i la de la seva companya, Hayat Boumeddiene, de 26 anys, per la seva relació amb l'assassinat ahir en ple carrer a Montrouge, al sud de París, d'una agent municipal de 26 anys.

"Poden estar armats i són perillosos", ha explicat la policia gala, que demana la col·laboració ciutadana per poder detenir-los.

Segons els mitjans francesos, Coulibaly és també l'home que avui ha entrat a trets amb un fusell Kalashnihov en un supermercat de París, on ha pres almenys cinc ostatges.

"Ja sabeu qui sóc", ha dit en entrar a la botiga, Hyper cacher, que ven productes "kosher" que consumeix la comunitat jueva.

Coulibaly va ser condemnat al desembre de 2013 a cinc anys de presó per intentar ajudar a escapar l'islamista Smaïn Aït-Belkacem, un antic membre del Grup Islàmic Armat (GIA) algerià que va cometre un atemptat a l'estació de tren del Museu d'Orsay a París el 1995, amb 30 ferits.

Aquest cas uniria els noms de Coulibaly i de Chérif Kouachi, el menor dels dos germans presumptes autors de la matança al setmanari "Charlie Hedbo", que va estar relacionat també amb l'intent d'evasió de Smaïn Aït-Belkacem i va ser detingut per ell, encara que finalment va ser posat en llibertat sense càrrecs.

Segons l'emissora "France Info", viu en Fontenay-aux-Roses, no lluny de Montrouge, i "està o hauria estat" en contacte amb la banda gihadista de l'anomenada "xarxa de Buttes Chaumont", al districte XIX de París, on es va radicalitzar Chérif Kouachi.

Boumeddiene, per la seva banda, és la parella de Coulibaly des de 2010 i va viure a casa seva mentre aquest va complir la seva pena a la presó..