Un equip de metges dels Estats Units han aconseguit curar una nena de dos anys i mig que va néixer amb el virus de la sida el juliol del 2010 a Mississipí, després començar a aplicar-li un fort tractament de fàrmacs retrovirals quan només tenia trenta hores de vida. Es tracta del primer cas de cura d'un infant amb la malaltia i s'ha d'esperar a veure els resultats amb altres nens per demostrar la seva eficàcia. En l'últim any, la criatura no ha necessitat medicaments i no ha registrat cap senyal del virus actiu, segons ha explicat la doctora Deborah Persaud, principal investigadora del cas de la Universitat Johns Hopkins de Baltimore.

Un equip mèdic ha curat una nena que va néixer amb la sida, heretada de la seva mare seropositiva, després de rebre un potent tractament estàndard poques hores després de néixer. L'estudi sobre aquesta pacient, que és la primera nena en curar-se, podria portar a tractar altres criatures que neixen infectades.

Calen més proves per saber si el tractament és extensible a altres infants, però per a la doctora Deborah Persaud pot canviar la manera de tractar els nadons que neixen amb aquesta infecció. La mare va donar a llum prematurament sense haver visitat cap metge ni saber que estava infectada.

La nena va néixer en un hospital rural a Mississipi i li van fer proves després de detectar que la mare estava infectada. En donar positiu, va ser traslladada al centre mèdic de la Universitat de Mississipi, on va ser atesa per la doctora Hanna Gay, especialista pediàtrica en sida, que va subministrar-li un còctel de tres medicaments.