Ban Ki-moon, el secretari general de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), ha advertit aquest dimecres d'un 'risc real' que a la Costa d'Ivori torni a esclatar una guerra a causa dels incidents que s'han produït després de les eleccions presidencials.

Segons la BBC, Ban Ki-moon ha dit que el candidat Laurent Gbagbo havia intentat expulsar de forma 'il·legal' les forces de seguretat de l'ONU després que l'organització reconegués Alassane Ouattara com a legítim vencedor dels comicis. Anteriorment, un col•laborador de Gbagbo havia advertit als membres de seguretat de l'ONU que podrien ser atacats com a 'rebels'.

En un discurs televisat, Gbagbo va voler insistir en la seva 'victòria', i va oferir la possibilitat que observadors internacionals examinessin els resultats de les votacions.

L'exèrcit de Costa d'Ivori ha anunciat que aixeca el toc de quedar perquè les famílies 'puguin gaudir de les festes de Nadal' i ha afegit que Ouattara podia sortir de l'hotel on s'havia establert.

Ban Ki-moon ha criticat els moviments de Gbagbo, i ha dit que són un intent per acabar amb la missió de l'ONU a la Costa d'Ivori. El secretari general de l'ONU ha assegurat que l'organització 'no ho toleraria' i que aquests actes podrien ser jutjats pel dret internacional.