23 de novembre de 2018
23.11.2018

El PSC diu que més de 3.000 famílies tindran dret a un IBI reduït el 2019

Aquesta línia de subvenció anirà dirigida a unitats familiars vulnerables i pensionistes no contributius per jubilació o invalidesa

23.11.2018 | 06:30
El PSC diu que més de 3.000 famílies tindran dret a un IBI reduït el 2019

El PSC de Girona va donar a conèixer ahir que a l'acord que aprova les ordenances fiscals amb l'equip de govern de CiU, on s'hi inclou la reducció de l'IBI fins a un 90% a famílies vulnerables i pensionistes no contributius per jubilació o invalidesa, beneficiarà a més de 3.000 unitats familiars l'any vinent.

La portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque, s'ha mostrat confiada que «aquest tipus de decisions contribueixen a tenir una ciutat més justa socialment, no només per la protecció directa a pensionistes, aturats o persones en situació de vulnerabilitat, sinó també per ser un suport per a unitats familiars molt més àmplies, que estan afectades per situacions molt complicades, perquè tenen un familiar a l'atur o jubilat o persona en situació d'invalidesa amb pensió no contributiva».

La portaveu considera que és imprescindible que el conjunt de la ciutadania de Girona conegui que té el dret a demanar aquesta prestació social, ja que la gran majoria de gent de la ciutat pot tenir motius per informar-se'n i utilitzar-la en cas necessari.

El dijous 22 de novembre, Sílvia Paneque va entrar aquesta al·legació a les Ordenances Fiscals, que serà aprovada amb completa seguretat en el pròxim plenari d'aprovació definitiva d'ordenances. Aquesta condició va ser imprescindible a l'acord d'aprovació d'Ordenances fiscals a què van arribar els grups del PSC i CiU.

La via més ràpida i eficaç per introduir aquesta novetat, que el grup socialista ha fet conèixer avui per mitjà de comunicat de premsa, va ser la d'incloure-la com a al·legació al Plenari d'aprovació definitiva de les Ordenances fiscals. Les regidores Sílvia Paneque i Maria Àngels Planas, del PSC i de CiU, van convenir a signar un document d'acceptació d'ambdues parts d'introduir la progressivitat a l'impost de l'IBI per crear aquesta línia de subvencions.

La regidora Sílvia Paneque ha volgut deixar clar que "malgrat que és evident que a vegades hom podria pensar que es fa difícil acordar qüestions entre grups amb discursos completament i absolutament diferents; el cert és que hi ha un imperatiu municipal que em determina que Girona i la gent de Girona és i ha de ser la prioritat de qui tenim la sort i el deure de ser al consistori".

Paneque és conscient que queda molt per fer per tenir una ciutat justa socialment en majúscules, fet que considera que és la garantia més gran per tenir una perspectiva de futur i de progrés sòlida per al conjunt de la ciutat sense excepcions. Però també admet que "l'aportació introduïda a les Ordenances fiscals de l'any vinent és un salt qualitat notable d'una gran afectació en positiu a una majoria de gironins".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook