Transports Municipals del Gironès ha llogat un local al Pont Major perquè funcioni com a taller de la girocleta, tant per arreglar les bicicletes malmeses com els anclatges on s'aparquen. Està situat al carrer Tenerife i ja funciona des de l'1 de setembre. L'empresa que és la que gestiona des de fa poc el servei municipal de bicicletes de Girona ha contractat un mecànic i preveu contractar-ne un altre.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, espera que amb aquest taller el servei millori notablement. "Tinc la girocleta com una de les meves prioritats", ha detallat el represetant municipal. Confia que les millores es comencin a veure clarament ja abans d'acabar l'any.

Actualment al taller hi ha moltes bicicletes. Això, al parer del regidor és un sinònim clar que l'anterior empresa encarregada del manteniment no ho feia adequadament. "Per això no hem allargat la concessió un any, tot i que ho podríem haver fet". Hi ha parafangs trencats, cistelles, llums i seients.

Desde fa temps hi ha queixes dels usuaris per diferents problemàtiques. La més freqüent és que cada cop hi ha menys punts d'anclatge on deixar-hi la bicicleta perquè molts estan fora de servei. Alcalà ha explicat que tots aquests elements s'aniran reparant. Els que han detectat que funcionen incorrectament els han hagut de desconnectar perquè funcionen elèctricament i s'ha donat més d'un cas que l'avaria s'ha transmès d'un anclatge a un altre.

També hi ha queixes per l'absència de girocletes. En aquest sentit, el regidor ha assenyalat que acaben de comprar un centenar de bicicletes noves que aviat ja es podran utilitzar. Això servirà per ?augment el parc considerablement.

D'altra banda, el projecte per col·locar dues estacions de girocleta a Santa Eugènia segueix vigent i Joan Alcalà preveu que pugui posar-se en marxa abans de les Fires de Sant Narcís. Una estarà situada a la plaça de Santa Eugènia (plaça del Barco) i l'altra davant del Centre Cívic Can Ninetes. Amb aquestes dues estacions, a la ciutat ja n'hi haurà catorze.