Amb l'objectiu de redescobrir diferents espais i personatges vinculats a la ciutat de Figueres, l'Oficina de Turisme ha programat diferents visites guiades coincidint amb les Fires i les Festes de la Santa Creu. El dia 1 de maig, a les onze del matí, torna la visita Entramuntanades. Dones altempordaneses que han fet història, un recorregut per la ciutat de Figueres que permet (re)descobrir i fer homenatge a dones creadores en el camp de les Lletres, les Ciències i les Arts que han deixat empremta en terres empordaneses i molt més enllà. Des de la dona que va néixer per ser reina, o l'aclamada ballarina que va captivar el públic internacional.

El mateix dia i a la mateixa hora, l'església de Sant Pere obre les portes. Podrem conèixer els secrets i racons d'un dels edificis més antics de Figueres al voltant del qual es creà la vila medieval. Ha estat escenari d'episodis històrics destacats, com un casament reial o els bombardejos de la Guerra Civil. La visita, que inclou l'accés al campanar, permetrà gaudir de les espectaculars vistes de la ciutat. No és apta per a persones amb mobilitat reduïda.

L'endemà, 2 de maig, continuen les visites amb la Ruta Dalí, també a les onze del matí. Proposa un recorregut pels espais més singulars de Figueres vinculats a l'artista. En aquest recorregut, s'exploraren els escenaris de la seva vida, com ara la casa natal o l'església on va ser batejat i on es va celebrar el funeral; la seva segona casa o la seva creació més madura i complexa, el Teatre-Museu Dalí.

Des de l'Associació dels Amics dels Museus Dalí, s'ofereixen als seus socis la visita Ruta Dalí el dia 1 a les cinc de la tarda i la visita Entramuntanades el dia 3 a les onze del matí.

Per a més informació i reserves, cal adreçar-se a l'Oficina de Turisme trucant al 972 503 155 o per mail a turisme@figueres.org

Consulteu tota la informació sobre les Fires i Festes de la Santa Creu, aquí.