Què passa si se't trenca un dècim premiat de la Loteria de Nadal? Això és el que has de fer

També t'expliquem quines són les teves opcions en cas de robatori d'una butlleta premiada

Loteria de Nadal.

Loteria de Nadal. / EFE

Guanyar la Loteria de Nadal sembla improbable, però sempre hi ha guanyadors. Podries ser el proper afortunat, així que serà millor que tinguis cura dels teus dècims. T'expliquem quines són les teves opcions en cas de dany o robatori d'una butlleta premiada.

Un greu error seria manipular-lo, enganxar-lo o alterar-lo podria incórrer en un delicte de falsificació. Acudeix a l'administració de loteria i lliura la butlleta danyada juntament amb alguna fotografia o fotocòpia que legitimi la seva compra.

El primer que cal fer en cas de robatori és interposar una denúncia. Tot i això, perquè tingui validesa s'ha de presentar abans que se celebri el sorteig. Heu de presentar proves que acreditin la compra i un escrit explicant la situació a l'Assessoria Jurídica de Loteries i Apostes de l'Estat.

Si has comprat un dècim de la Loteria de Nadal a mitges, atent a aquest avís de l'OCU

És tradició comprar Loteria de Nadal juntament amb familiars, amics o companys de feina. El més normal és que un guardi el desè i enviï una foto, mentre la resta se'n refien. Per evitar conflictes entre els diferents propietaris l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix: "Els missatges de WhatsApp poden ser una prova, sempre que apareguin les dades del dipositari, els participants i la participació de cadascun"

Si és un matrimoni en règim de guanys, caldria repartir el premi al 50%. D'altra banda, si hi ha separació de béns, els guanys són per a qui ha comprat el desè, tret que puguin acreditar que s'ha comprat a mitges.

Des de l'OCU recomanen que sempre que es comparteixi un número, hem de deixar ben clar per escrit qui hi participa i la quantitat que juga cadascú. El procés més transparent consisteix que el posseïdor del desè el fotocopiï i lliuri una còpia signada a cadascun, amb el nom i el DNI del dipositari.