MÚSICA

'Su voz', nova cançó de Susu per restaurar les ànimes trencades

La cantautora presenta el seu últim videoclip, un relat musical que al·ludeix, sense perdre l'esperança, a l'ofec de molts nens i nenes que pateixen assetjament

Susu, a Moratalla (Múrcia).

Susu, a Moratalla (Múrcia). / J. NAVARRO /J. KORAKAKI

A. Rubiera

'Su voz' és el nou treball musical de la compositora i cantant originària de Sant Sebastià i barcelonina d'adopció, Susu. Una cançó i un videoclip que ja es poden gaudir a través del canal de YouTube 'Susu Moll', on l'artista ha tornat a deixar constància del seu profund amor per la música amb lletra, amb missatge i, a més, amb esperança.

"Que el soroll del món no ensordeixi els nostres somnis", apunta Susu, Susana Moll, com a invitació a deixar-se bressolar per una cançó i un vídeo que van néixer dedicats. "A tots els nens i nenes que pateixen de bullying o maltractament, perquè passi el que passi mai tirin la tovallola i segueixin endavant. Sempre es pot recuperar la veu pròpia. És només qüestió de temps», escriu la intèrpret en els crèdits explicatius del seu darrer projecte artístic, que compta amb la producció de Jordi Navarro i Gorka Dresbach, i la realització de vídeo de Jordi Navarro i de Jessica Korakaki.

Aquest vídeo, gravat a Moratalla (Múrcia), ha posat la cirereta a una cançó amb què Susu enfronta amb dolçor i assossec “tot el soroll que ens envolta, que és molt. Sóc professora de ioga, a més de compositora i cantant, ja a través de la música pop-rock, de cantautor o indie, com cadascú la consideri, sempre he intentat buscar registres molt relaxants... Sento que tot està massa ple de molta violència, agressivitat, radicalitat... fins i tot en la música, a veure el que escolten els meus fills adolescents. I crec que davant de tot això em surt encara més situar-me al contrari”, explica.

Igual que li surt contrarestar amb les seves lletres, poètiques, armades amb compte i amb molt de missatge, uns temps musicals que també en això van per altres camins.

"Per mi és una cosa fonamental fer lletres que s'entenguin i que comuniquin. Ara que tot està ple de 'bebetos' i 'papitos' jo aposto per les frases ben construïdes, que diguin alguna cosa bonica i que s'entenguin. antiga escola, o no. A la música l'harmonia és important, però ho és tant la lletra, el missatge i el que transmet", sosté. 

En aquest cas 'La seva veu' és una història que al·ludeix a "aquell instant de foscor" , que va poder ser un o molts, d'una nena que "no sé com va perdre la veu. / Aquella nena només esperava / ser compresa ser acceptada". Estrofes amb què Susu al·ludeix a un patiment que no li és aliè.

Jo ho vaig viure quan era joveneta . Vaig passar per dues escoles i vaig sentir en mi mateixa moltes d' aquestes coses que ara els poden estar passant a altres nens . Amb la diferència que era una època en què no se'n parlava i fins i tot podia ser normal que t'enganxessin a l'escola, on imperava gairebé la llei de la jungla ”, relata.

Aquella nena, segueix la seva cançó, "passat un temps va intentar cantar /i un fil fi va aconseguir embastar /era el començament d'una altra batalla"... Explica Susu que "sempre s'ha dit que els ulls són el mirall de l'ànima, però jo penso que ho és més la veu. Aquesta sí que és el reflex de l'ànima. I jo sé que quan et passen aquestes coses, quan es pateix un maltractament, és molt normal que no et surti la veu, que no et puguis expressar, que se t'ofegui sense arribar a comunicar". Una situació, insisteix, davant la qual "s'ha de tenir paciència, no desesperar ni pensar que no se'n pot sortir. Perquè se'n surt".