Jenni Hermoso es pronuncia sobre la polèmica pel petó de Rubiales

Jenni Hermoso.

Jenni Hermoso. / EFE

Laia Bonals

Jenni Hermoso ha reaparegut dies després de la polèmica a través d’un comunicat conjunt amb el sindicat majoritari del futbol espanyol, FUTPRO. «El meu sindicat FUTPRO, en coordinació amb la meva agència TMJ, s’estan encarregant de defensar els meus interessos i ser els interlocutors sobre aquest assumpte», diu a l’escrit. Amanda Gutiérrez, presidenta del FUTPRO, es reunirà dilluns amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per tractar el cas.

«Des de FUTPRO expressem la nostra ferma i rotunda condemna davant conductes que atemptin contra la dignitat de les dones», relata el comunicat. «Des de la nostra associació demanem a la Reial Federació Espanyola de Futbol que implementi els protocols necessaris, vetlli pels drets de les nostres jugadores i adopti mesures exemplars. És essencial que la nostra selecció, actual campiona del món, estigui sempre representada per figures que projectin valors d’igualtat i respecte en tots els àmbits. És necessari continuar avançant en la lluita per la igualtat, una lluita que les nostres jugadores han liderat amb determinació, portant-nos a la posició en la qual ens trobem avui», afegeix

A més, FUTPRO demana al Consell Superior d’Esports que, dins de les seves competències, recolzi i promogui activament la prevenció i intervenció davant l’assetjament o abús sexual, el masclisme i el sexisme

Reunió amb Yolanda Díaz

Minuts abans del comunicat, el sindicat ha anunciat que dilluns la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, es reunirà amb Amanda Gutiérrez, presidenta del sindicat majoritari del futbol femení espanyol, FUTPRO, i una delegació del seu equip de treball.

L’objectiu de la trobada és endinsar-se en la situació en la qual es troben les condicions laborals de les jugadores i continuar abordant de manera conjunta accions que garanteixin que fets com els ocorreguts a la final de la Copa Mundial femenina de futbol, celebrada a Sidney, siguin degudament sancionats. «El futbol també és una professió que ha de comptar amb condicions dignes i amb espais lliures de violències masclistes», acaba el comunicat.