El mestre espiritual brasiler ­Satyaprem torna aquest setembre a Catalunya, fent parada a Figueres, per quart any consecutiu, per oferir una conferència (satsang) sobre la pregunta: Qui soc jo?. Satyaprem introduirà el públic de forma pràctica, no teòrica, en el treball d´investigació cap a un mateix (autoindagació). Satyaprem és una persona lúcida i desperta amb respostes molt fresques i clares, a temes cada cop més actuals i necessaris com són la meditació (mindfulness), l´autoconeixement, el silenci, la pau. Aquest any, Satyaprem ha estat convidat a participar, per segona vegada, al programa l´ofici de viure, que condueix Gaspar Hernández i Elisabet Pedrosa.

El dimecres, 12 de setembre, a les 20.00 hores serà al Temple Romà de Vic i el dijous 13 de setembre visitarà l´AC Hotel Palau de Bellavista. Satyaprem visitarà el cap de setmana del 14 al 16 de setembre l´Espai Obert Empordà de Figueres per fer un intensiu de treball que s´iniciarà el divendres a las vuit del vespre i continuarà dissabte a les deu del matí i a les quatre de la tarda.

El mestre Satyaprem va estudiar periodisme, es va dedicar a la fotografia, pintura i poesia. A principis dels anys 80 va tenir el seu primer contacte amb el Mestre Osho, de qui va rebre el nom ­Satyaprem. Per uns vint anys, va estar dedicat a la feina amb ­teràpia i meditació, actuant com a part de l'equip de terapeutes de l´Osho Multiversity International. El 2000, la via de la teràpia va ­cessar, quan li va ser revelat definitivament la fi de la recerca, allò que els savis anomenen Il·luminació. Des de llavors, Satyaprem invoca el despertar de les persones cap a la seva naturalesa original a través de trobades i recessos.

Satyaprem significa Amor per la Veritat. Ell és un individu únic, magnètic, directe, de mirada profunda, còsmica. Qui mira en l´interior dels seus ulls corre el risc de veure´s a si mateix i trobar-se per sempre. A més de les xerrades i retirs, avui sumen 12 els seus llibres. El primer titulat PA, publicat el 1983, editat per Paulo Coelho, i els més recents Diàlegs sobre o invisivel i Transmisâo Especial - O eloquente discurs do Silêncio, publicats el 2015 i 2016 respectivament.

Per participar a l'acte que fa a Figueres, les inscripcions es poden dur a terme a través del web www.satyaprem.es.