Més de 290.000 persones han visitat des del 15 de març la retrospectiva de l'obra de Francisco de Goya al CaixaForum, que tancarà aquest diumenge les portes convertint-se en la segona exposició més visitada del centre, per darrere de 'Dalí. Cultura de masses' el 2004.

Segons ha informat l'Obra Social La Caixa, es preveu que la mostra 'Goya. Llums i ombres' arribi a les 295.000 visites fins al diumenge, després de batre un rècord històric els últims vuit anys.

35 anys després de l'última exposició dedicada al geni aragonès a Barcelona, un acord amb el Museu del Prado ha permès l'exhibició de 96 obres del pintor, entre olis, dibuixos, estampes i cartes.

Amb aquesta exposició i 'Delacroix' (1798-1863), l'Obra Social La Caixa iniciava la primera fase del desè aniversari del CaixaForum; la segona part de la celebració té lloc amb la mostra participativa 'L'art ets tu'.

La mostra abraça des dels primers anys, quan el seu realisme s'oposa al rebuscat rococó dels seus contemporanis, fins a la seva obra íntima feta a Bordeus al final de la seva vida, sense oblidar la guerra de la Independència, que va marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria, i la seva visió singular de la tauromàquia.